Sterke reeks Patriots komt ten einde in Green Bay

Door

New England Patriots v Green Bay Packers
De New England Patriots (9-4) hebben hun indrukwekkende reeks overwinningen op divisieleiders – drie op een rij – geen vervolg kunnen geven in Green Bay. De Packers (10-3) waren met 26-21 te sterk. De basis voor de belangrijke overwinning werd gelegd in de eerste helft. Green Bay stond na vijftien minuten met 13-0 voor en liet de Patriots nooit meer langszij komen. De aanval van de thuisploeg was weer eens indrukwekkend. Aaron Rodgers had het met 24/38 voor 368 niet makkelijk, maar wist zich gesteund door running back Eddie Lacy die met 115 totale yards een belangrijke rol had. De strijd op de toendra van Green Bay werd vooral een zeer fysieke. Beide quarterbacks lagen regelmatig op de grond, door sacks of QB hits.

Voor quarterback Tom Brady en de Patriots werd het een frustrerende avond. LeGarrette Blount deed het wederom niet verkeerd met 10 carries voor 58 yards, maar had ongetwijfeld een grotere rol willen spelen. Grote verschil tussen Brady en Rodgers zat hem in de big plays. Waar de Packers QB vier diepe passes boven de 30 yards liet aankomen, lukte dat Brady niet. Hij complementeerde 22 passes, versus 24 voor Rodgers, maar gooide wel 123 passing yards minder. Uiteindelijk bleek het gat na vier kwarten ‘maar’ vijf punten en kon Brady zich niet inhouden.

Beide ploegen hebben een zeer grote kans op het winnen van hun divisie en hebben zich vanavond wederom gepresenteerd als favorieten voor een plekje in de Super Bowl. De Packers spelen volgende week thuis tegen de Falcons en de Patriots hebben opnieuw een lastige uitwedstrijd op het schema staan. Ze reizen af naar de (8-4) San Diego Chargers en dat is de Sunday Night Football van speelronde veertien.

Arizona Cardinals v Atlanta Falcons

Waar iedereen die de Arizona Cardinals (9-3) een warm hart toedraagt bang voor is lijkt zich momenteel ook daadwerkelijk af te spelen. Het team van hoofdcoach Bruce Arians kan het hoge niveau niet vasthouden. Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen divisiegenoot én titelhouder Seattle (3-19) werd opnieuw een uitwedstrijd verloren. De dit seizoen toch niet uitblinkende Atlanta Falcons (5-7) waren in Georgia met 29-18 te sterk en blijven met die zege volop in de race voor play-offs.

Na één kwart stond de thuisploeg al met 17-0 voor, mede dankzij een knap gevangen 32-yard touchdown pass door Julio Jones. Quarterback Matt Ryan toonde zich eens te meer een uitstekende passer met 30/41 voor 361 yards en twee touchdowns.

In het vervolg van de wedstrijd bleven de Cardinals achter de feiten aanlopen. Oudgediende Drew Stanton deed er alles aan om punten op het bord te toveren, maar de afwezigheid van de geblesseerde wide receiver Larry Fitgerald is net te veel van het goede. De enige zespunter voor rust kwam op het conto van safety Rashad Johnson die een interceptie van Ryan keurig voor 88 yards terugrende. Bij de Cards dus weinig hoogtepunten; de Falcons konden weer eens genieten van hun sterspelers. Running back Steven Jackson noteerde meer dan 100 yards en de al eerder gememoreerde receiver Jones beleefde een topdag met uiteindelijk tien recepties voor 189 yards en de hierboven via vine getoonde touchdown. De Cardinals kregen dus letterlijk en figuurlijk klappen.

De Falcons staan in de NFC South gedeeld eerste met de New Orleans Saints en hebben nog alle kans op de divisietitel en dus een thuiswedstrijd in de play-offs. De Cardinals hebben nog maar één wedstrijd voorsprong op de Seahawks en krijgen met de (7-4) Kansas City Chiefs volgende week een lastige tegenstander op bezoek. De Falcons spelen Monday Night Football tegen de Green Bay Packers (8 december) en zullen met argusogen de Saints in de gaten houden.

Foto’s: Getty Images

9 Reacties
 1. jacko 7 jaar ago

  Wat een game GB-NE. Heb echt zitten genieten van beide QB’s en Revis hield Nelson aardig in de tang maar een keer liet ook hij zijn klasse zien. Deze wedstrijd had echt alles. Gelukkig won GB :-), maar had ook andersom kunnen zijn.

 2. Klaas-Jan ter Veen 7 jaar ago

  Dit kan maar zo de Super Bowl van dit seizoen zijn. Beide teams hebben nog veel meer in huis dan ze gisteravond lieten zien.

 3. Jeroen 7 jaar ago

  Ik ben er ziek van. Ging gelijk op. Zat met zware spanning te kijken. Snap niet waarom met nog een paar minuten op de klok de Patriots voor een fieldgoal gingen. Ga dan voor een touchdown poging. Zelfs al was de fieldgoal gemaakt, hadden ze de wedstrijd verloren. Gronkowski had trouwens weer een aantal goede plays.

 4. Erik 7 jaar ago

  @ jeroen:

  In februari is de volgende afspraak tussen The Pack en de Pats. Komende 4 wedstrijden winnen en we spreken thuis in de play-offs!

  • Jeroen 7 jaar ago

   Laten we inderdaad positief blijven. In de play-offs revanche.

 5. Yonne Rekveld 7 jaar ago

  Tenzij het nu al bekend is wat de uitslagen van volgende week worden lijkt mij het win/verlies ratio van de packers en de patriots niet helemaal juist (beide 9-3)

  • Justin Kevenaar 7 jaar ago

   Ze staan toch echt allebei op een 9-3 record;)

   • Yonne Rekveld 7 jaar ago

    Dat is helemaal juist maar in het artikel staat dat de patriots 9-4 staan en de packers 10-3

 6. Justin Kevenaar 7 jaar ago

  Je hebt helemaal gelijk, het is maar goed dat wij zulke oplettende lezers hebben!:)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen