Chargers stoppen Luck en verslaan Colts

Door

Indianapolis Colts v San Diego Chargers

De Indianapolis Colts (4-2) wonnen de afgelopen weken onder andere van de San Francisco 49ers en de Seattle Seahawks. De verwachting was dan ook dat de San Diego Chargers (3-3) vannacht het volgende slachtoffer zou worden van Andrew Luck. Maar zover kwam het niet, de Chargers wisten de offense van de Colts ontregelen en voorkwamen ook een comeback van Luck om zo verrassend te winnen met 19-9.

De Chargers speelden zeer effectief en waren vooral op aanvallend vlak veel preciezer. Phillip Rivers, die 22-uit-33 gooide voor 237 yards en één touchdown, zorgde er samen met zijn runningbacks voor dat de Bolts meerdere lange drives hadden. Zo eindigde Ryan Matthews met 102 yards rushing uit 22 pogingen en Danny Woodhead met 36 yards uit negen pogingen (en ook nog eens vijf catches voor 47 yards). Daarnaast was ook rookie wide receiver Keenan Alleen indrukwekkend met negen catches voor 107 yards en één touchdown.

Het gevolg hiervan was dat de Chargers gemiddeld acht plays per drive hadden, dat is het op één na hoogste aantal wat een team dit seizoen heeft bereikt en hierdoor kon San Diego de controle over de wedstrijd nemen en ook behouden. Zij stonden hierdoor namelijk zeventien minuten langer op het veld dan Luck en de Colts.

De magie van Andrew Luck in het vierde kwart bleef ditmaal uit, Luck eindigde met slechts 202 passing yards en één interception maar werd ook alles behalve geholpen door zijn receivers. Zowel Darius Heyward-Bey als tight end Coby Fleener lieten zeer belangrijke passes door hun handen glippen. Het zorgde er dan ook voor dat de 3rd down conversion rate van de Chargers (7/15, 50%) een stuk hoger was dan die van de Colts (2/10, 20%). Tel daarbij op dat de Chargers driemaal een first down cadeau kregen dankzij een penalty van Indianapolis en men kan alleen maar concluderen dat de Colts het aan zichzelf te danken hebben. San Diego speelde simpelweg een stuk effectiever en won daardoor verdiend.

Het enige lichtpuntje aan de kant van Indianapolis was Reggie Wayne die zijn 1000ste catch noteerde, met zijn huidige aantal van 1001 staat hij nu achtste op de all-time list en haalde hij Hines Ward (1000 catches) in.

De Colts (4-2) staan nog steeds bovenaan in de AFC South, en mogen volgende week proberen om als eerste team de Denver Broncos (6-0) te verslaan. Op zondagavond zal Peyton Manning dan voor even terug komen in de stad waar hij een legendarische carrière opbouwde.

De San Diego Chargers (3-3) staan derde in de AFC West achter de nog ongeslagen Broncos (6-0) en Chiefs (6-0) maar zijn voorlopig wel in de race voor de laatste wild-card. Volgende week mogen ze hun positie proberen te versterken als ze op bezoek mogen bij de Jacksonville Jaguars (0-6), die nog steeds op zoek zijn naar hun eerste overwinning.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen