Sneeuwstorm zorgt voor uitstel Giants – Vikings

Door

Het duel tussen de New York Giants en de Minnesota Vikings is verplaatst naar Ford Field in Detroit, de thuishaven van de Lions. De reden is dat Metrodome, het stadion waar de Vikings normaal hun wedstrijden afwerken, getroffen is door een sneeuwstorm. Door de enorme hoeveelheden sneeuw begaf het Metrdome dak het op diverse plekken, waardoor spelen absoluut niet mogelijk bleek te zijn.

De wedstrijd was al naar maandag verschoven, maar dit had weer te maken gehad met het reisschema van de Giants. Die konden vrijdag niet vertrekken vanuit New York en dit had ook weer met de weersomstandigheden te maken.

In Minneapolis, waar het stadion ligt, viel er dit weekend zo’n bijna vijftig centimeter sneeuw. Het was overigens niet de eerste keer dat het stadion mankementen vertoonde na een sneeuwstorm. In 1981, 1982 en 1983 had het stadion met dezelfde problemen te maken.

Overigens zal één Vikings-speler erg blij zijn geweest met het uitstellen van de wedstrijd naar maandag. Quaterback Brett Favre is herstellende van een schouderblessure en krijgt nu de kans zijn blessure een dag langer te rusten. Favre speelde tot dit moment 297 NFL wedstrijden achter elkaar, maar had al aangegeven het duel van zondag sowieso niet te halen. Of hij maandag wel start, is nu nog een groot vraagteken.

Bron foto: Faniq.com

Ook leuk om te lezen