CCL Recap: Seattle foutloos, Toronto uitgeschakeld

Seattle Sounders heeft indruk gemaakt in de groepsfase van de Concacaf Champions League. Het maakte ook in het laatste duel tegen Marathón uit Honduras geen fout. Het werd 3-1 voor de MLS-ploeg. Naar alle waarschijnlijkheid stuit Seattle in de volgende ronde op Houston Dynamo.

Meest opmerkelijke man binnen de lijnen was zonder meer Seattle-goalie Marcus Hahnemann. Sinds zijn overstap van Wolverhampton Wanderers in januari 2011 kwam hij, mede door blessureleed, nog niet in actie voor de club uit zijn geboorteplaats. Hij kwam tot vier reddingen, maar capituleerde toen Mitchel Brown zo’n tien minuten voor rust voor hem opdoemde. Die treffer betekende dat de ploegen met een 2-1 tussenstand aan de thee gingen.

De thuisploeg stond namelijk al rap op een comfortabele voorsprong. Samuel Ochoa (foto) was weer eens belangrijk voor zijn team en schoot de 1-0 binnen. Steve Zakuani volgde Ochoa’s voorbeeld en tekende tien minuten na de openingstreffer de 2-0 aan. David Estrada bracht een kwartiertje voor het laatste fluitsignaal de 3-1 eindstand op het scorebord.

Voor FC Toronto is het avontuur in de internationale competitie voorbij. De Canadezen moesten met minstens twee doelpunten verschil winnen bij Santos Laguna. De Mexicanen lieten zich echter niet verrassen en wonnen met 1-0 in eigen huis. Herculez Gomez, uitkomend voor Team USA, maakte twintig minuten voor tijd een einde aan de illusies van Toronto.