Situatie Revis in New York nog altijd onduidelijk

Door

Dallas Cowboys v New York JetsDe situatie rond New York Jets cornerback Darrelle Revis is nog altijd onzeker. De cornerback, herstellende van een blessure die hij in september opliep, werd al met verschillende teams in verband gebracht, maar de berichten over Revis’ interesse in een verhuizing zijn tegenstrijdig.

Gisteren speculeerde Rich Cimini van ESPNNewYork.com dat Revis zo snel mogelijk van de Jets wil horen of hij bij het team blijft. Dinsdag begint free agency, en volgens Cimini wil Revis niet wachten totdat cornerbacks als Aqib Talib en Sean Smith van de markt zijn.

Enkele uren later berichtte ProFootballTalk’s Mike Florio dat Revis nooit om een trade gevraagd heeft. Sterker nog, hij wil graag in New York blijven. De Jets lijken geen gehoor te willen geven aan die wens.

Money, money, money…

Revis tekende in 2010 een zevenjarig contract, na een langdurige ‘hold out’ die uitgebreid aan bod kwam in de HBO serie Hard Knocks.  Als Revis de eerste vier jaar netjes uitdient vervallen de laatste drie jaar van dit contract, wat betekend dat de cornerback na komend seizoen een free agent kan zijn.

De ‘hold out’ in 2010 was niet de eerste voor Revis. Ook na de draft in 2007  wachtte de cornerback op een record contract. Hij mistte destijds 21 dagen van training camp. Die geschiedenis werkt niet in zijn voordeel. Veel teams zouden Revis dolgraag aan de selectie toevoegen, maar zien hem als egoïstisch en “chronisch ontevreden”. In januari speculeerde de New York Post dat Revis een contract wil dat Mario Williams’ contract in Buffalo (6 jaar, 96 miljoen dollar waarvan 50 miljoen gegarandeerd) evenaart.

Interesse

Verschillende teams werden al in verband gebracht met een mogelijke overgang van de cornerback. De San Francisco 49ers hebben een overschot aan draft picks, maar zullen ook moeten denken aan het verlengen van de contracten van hun eigen talent. De Tampa Bay Buccaneers hebben miljoenen aan salary cap ruimte, en kunnen een cornerback goed gebruiken.

Om de situatie nog onduidelijker te maken zijn er tegenstrijdige berichten over de interesse van de Denver Broncos. In januari speculeerde SI’s Peter King al dat John Elway en de Broncos een van de kandidaten zouden kunnen zijn, en Cimini bevestigde gesprekken tussen beide teams in zijn artikel over Revis. Daarentegen zegt ESPN’s Ed Werder van bronnen te horen dat Denver geen concrete plannen heeft om Revis aan te trekken. Diezelfde tweestrijd is te vinden in de lokale media, waar Cecil Lammey tweette te weten van serieuze interesse, terwijl Jeff Legwold (Denver Post) dat stellig ontkent.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…. 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen