Tebow flikt het weer; Broncos in OT langs Steelers

Het magische seizoen van Tim Tebow is nog niet ten einde. Sterker nog, Tebow leidde persoonlijk zijn Denver Broncos naar de volgende ronde van de play-offs door de Pittsburgh Steelers na verlenging uit te schakelen.

De wedstrijd kende diverse malen een bizarre wending. Na het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers uit Pittsburgh. Met een 6-0 voorsprong werd deze afgesloten door de Steelers. Opmerkelijk: in het eerste kwart lukte het de Broncos om welgeteld tot 8 yards te komen.

Dat maakte de thuisploeg in het tweede kwart meer dan goed. TebowTime begon deze keer namelijk vroeg in de wedstrijd. Eerst bezorgde Tebow, in totaal deze avond goed voor maar liefst 316 yards, de bal bij Eddie Royal voor een touchdown en korte tijd later liep de QB zelf een touchdown binnen voor een voorsprong van de thuisploeg.

Uiteindelijk wisten de Broncos deze voorsprong tot diep in het vierde kwart vol te houden. Toen vond Ben Roethlisberger Jerricho Cotchery voor de gelijkmakende touchdown. Dat Big Ben rond die tijd nog op het veld stond was opmerkelijk, aangezien de enkelblessure steeds meer begon op te spelen bij de gehavende quarterback.

Zo was het publiek op Mile High getuige van de eerste verlenging onder de nieuwe NFL regels. Kort samengevat houdt het in dat er geen sprake van sudden death meer is, maar dat beide ploegen een kans krijgen om te scoren, tenzij de ploeg die de eerste keer het balbezit heeft een touchdown scoort.

In deze wildcard game konden de toeschouwers welgeteld elf seconden genieten van de verlenging. Het was Tebow die een gigantische verdedigingsfout afstrafte. Zijn loepzuivere pass vond Demaryius Thomas en de wide receiver liep vervolgens na 80 yards de winnende touchdown binnen: 29-23.

Hieronder zie je deze winnende TD.

Hierdoor duurt het sprookje van Tebow en Denver tenminste nog één week langer. Volgende week zaterdag strijdt de formatie van coach John Fox namelijk, op bezoek bij de New England Patriots, om een plek in de AFC Championship Game.