NBA 30-in-30 | Los Angeles Clippers: een nieuw tijdperk?

Door

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de dertiende editie kijken we naar het ‘andere’ team uit Los Angeles: de Los Angeles Clippers


NBA DRAFT


Ze waren er maar druk mee op draft-day. De Clippers hadden pick 12 en 13 uit de eerste ronde van de afgelopen draft. Ze besloten de twaalfde pick (samen met een aantal tweede ronde picks in de toekomst) te traden met de Charlotte Hornets voor de elfde pick. Hierdoor eindigde Los Angeles met point guard Shai Gilgeous-Alexander.

Hiermee hopen ze natuurlijk de volgende Chris Paul te hebben binnengehaald en dit zou zomaar eens kunnen. Alexander is lang, snel en is een enorm goede verdediger. Hiermee zal hij al direct van waarde kunnen zijn voor de Clippers. Offensief moet hij wel nog het een en ander leren maar met zijn 20 jaar zal hij dit jaar veel gaan leren van Patrick Beverley en Milos Teodosic. In potentie kan hij zomaar eens de beste point guard van deze draft zijn.

Met pick 13 kozen de Los Angeles Clippers voor Jerome Robinson. Een scoringsmachine die waarschijnlijk als shooting guard zal gaan spelen. Maar hij kan ook uitstekend als point guard uit de voeten. Hij leest de vloer goed en kan hierdoor ook kansen creëren voor zijn medespelers. Een offensieve impuls voor de Clippers waarmee ze anticiperen op de toekomst. Achter Avery Bradley en Lou Williams kan hij zich goed ontwikkelen en doorgroeien om een steeds grotere rol te krijgen. Met deze twee picks hopen de Clippers hun backcourt voor de toekomst te hebben.


FREE AGENCY


Het was even schrikken toen het toch eindelijk gebeurde voor de Clippers fans. DeAndre Jordan ging dan toch eindelijk naar de Dallas Mavericks. Door het vertrek van Jordan kwam er een einde aan het tijdperk van Lob-City na het vertrek van Paul en Blake Griffin.

Om het gat van DJ op te vangen hebben ze afscheid genomen van Austin Rivers. De zoon van werd naar de Washington Wizards getrade voor Marcin Gortat. Gortat heeft nog maar een eenjarig contract waardoor ook de Clippers hun cap-space voor de free agency van 2019. Veel teams houden rekening met de volgende free agency en hopen allemaal een klapper te kunnen maken.

Met de contracten van Mike Scott en Luc Mbah a Moute heeft Los Angeles ook goede zaken gedaan. Ze hebben met deze forwards twee spelers gehaald die direct van waarde zijn binnen het team en waar het publiek eigenlijk niet heel veel van verwacht. Ondanks het verlies van Jordan hebben ze bij de Clippers hun team goed gepositioneerd voor de komende jaren.


DEPTH CHART


Als we kijken naar de verwachte starters van de Los Angeles Clippers zien we geen echte sterren en ook geen spectaculaire offensieve spelers meer. We kijken voor het offensieve gedeelte toch vooral naar Danilo Gallinari en Lou-Will. Williams zal zijn succesvolle campagne van vorig seizoen graag willen herhalen. Als ze ook nog Gortat weten te bedienen via de pick-n-roll (Teodosic) hebben ziet het er beter uit dan dat menigeen denkt.

Daar staat tegenover dat je defensief gezien wel een goede backcourt hebt met Beverley en Bradley. Als hun samen op de vloer staan, weten de guards van de tegenstander dat ze geen fijne momenten offensief gaan beleven. Als dan ook nog eens Mbah a Moute en Boban Marjanovic op het veld staat, heb je een hele goede defensieve line-up.


CONCLUSIE


Eigenlijk bevinden de Los Angeles Clippers zich in een uitstekende positie. Er zijn geen hoge verwachtingen. Als ze boven verwachting presteren is dit mooi meegenomen, maar presteren ze beneden verwachting zal niemand er om malen. De ogen van de fans zullen zijn gericht om Kawhi Leonard in 2019 over te halen om voor hun team te komen spelen.

Maar vergis je niet. Dit is een team dat het bijna ieder team lastig kan maken en hele specifieke kwaliteiten heeft dat het niet fijn maakt om tegen ze spelen. Alleen offensief gezien is een vraagteken. Hier is ten opzichte van vorig jaar weinig tot niets aan veranderd.

Voorspelling: 43-39

                                                                                                                                                                    Coverphoto: Gary A.Vasquez / USA Today Sports

Ook leuk om te lezen