NBA Recap: Cavaliers rekenen af met Thunder

Door

lebron bulls

Slechts drie wedstrijden in de NBA vannacht — je zou bijna zeggen dat de kerstpauze al vroeg wordt ingelast voor de basketballende mannen in Amerika. Gelukkig was de kwaliteit van de wedstrijden er niet minder om. Wat te denken bijvoorbeeld van de ontmoeting tussen de Oklahoma City Thunder en de Cleveland Cavaliers, gewonnen door King James en zijn mannen met 100-104?

Onder toeziend oog van de nog altijd van zijn kapotte knieschijf herstellende Kyrie Irving kwamen beide partijen goed uit de startblokken. Met 28 punten in het eerste kwart leidde OKC de dans aan het begin van de wedstrijd, maar de twee ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder: aan het begin van het vierde kwart stonden de bezoekers slechts vier punten los van de Cavaliers.

Vanzelfsprekend kwam dit door toedoen van het veelscorende duo Kevin Durant en Russell Westbrook, dat dit keer hulp kreeg van Serge Ibaka. Alledrie de heren maakten meer dan twintig punten: Westbrook had een double-double met 27 punten en 10 rebounds, Durant volgde met 25 punten en Ibaka kwam tot 23 punten.

Het meest opvallende akkefietje van de wedstrijd gebeurde evenwel niet op het veld, maar vlak ernaast. In het vierde kwart probeerde LeBron James uit alle macht te voorkomen dat een bal over de zijlijn zou gaan, en door zijn momentum kegelde ‘The King’ pardoes een aantal toeschouwers op de eerste rij omver. Au!

Een van de toeschouwers was Ellie Day, de vrouw van de bekende golfer Jason Day, die vervolgens op de grond bleef liggen en uiteindelijk afgevoerd moest worden met een brancard. Vanzelfsprekend was James geschrokken van het voorval en hij twitterde na afloop van de wedstrijd dan ook dat ze hopelijk snel herstelde.

Gelukkig voor King James lijkt alles goed te gaan met Day, én kregen zijn Cavaliers het initiatief te pakken richting het einde van de wedstrijd. Hoewel Russell Westbrook met een aantal mooie scores de spanning terugbracht in de wedstrijd én de Cavaliers met knullig balverlies door toedoen van Tristan Thompson de Thunder nog een mogelijkheid gaven om overtime af te dwingen, bleef de overwinning in vier kwarten staan.

Dankzij de zege verstevigen de Cavaliers hun leidende positie in het oosten, terwijl de Thunder de hete adem van de Clippers in hun nek voelen. Oklahoma City staat nog altijd derde, maar de voorsprong op Los Angeles is slechts één wedstrijd. Komende dinsdag spelen beide ploegen bovendien tegen elkaar. Spektakel gegarandeerd!

Charlotte wint kraker tegen Toronto na overtime
De Charlotte Hornets zijn dit jaar een van de verrassingen van de league. De ploeg van eigenaar Michael Jordan beschikt niet over de grootste sterren van het basketballfirmament, maar draait toch behoorlijk mee in de subtop in de Eastern Conference. En vannacht werd de kraker tegen de Toronto Raptors ook knap gewonnen, met 99-109.

De belangrijkste speler aan de zijde van de Hornets was niemand minder dan Mr Linsanity himself: Jeremy Lin. De Aziatische B.A. Baracus scoorde liefst 35 punten. Samen met de eveneens productieve Kemba Walker, goed voor 27 punten, was Lin goed voor vijftig procent van de totaalscore van de Hornets.

Charlotte verspeelde tijdens de wedstrijd een riante voorsprong. De Raptors hadden bovendien de wedstrijd kunnen winnen, ware het niet dat coach Dwane Casey vlak voor een briljante wanhoopsdriepunter van DeMar DeRozan een time-out vroeg (en kreeg). Kyle Lowry, die à la Kobe Bryant de ene na de andere poging deed van afstand (hij schoot 3-uit-17!) miste vervolgens in extremis de kans om de wedstrijd nogmaals in het slot te gooien.

In overtime waren de Charlotte Hornets oppermachtig. Ze scoorden negentien punten, terwijl de – ongetwijfeld gedesillusioneerde – Raptors niet verder kwamen dan negen punten. Beide ploegen staan nu rond de vijfde plek in de Eastern Conference, met een nagenoeg gelijk winstpercentage van ongeveer zestig procent.

Score Sheet
Toronto Raptors @ Charlotte Hornets: 99-109 (OT)
Oklahoma City Thunder @ Cleveland Cavaliers: 100-104
Houston Rockets @ Los Angeles Lakers: 107-87

Ook leuk om te lezen