Triple-double Westbrook helpt Thunder naar overwinnning

Door

BannerPlayoffs

Niet de kersverse MVP, maar misschien wel de beste adjudant in de NBA was woensdag ook de gevierde man bij de Oklahoma City Thunder. Op de avond dat Kevin Durant de MVP-award aan het publiek in OKC liet zien, greep Russell Westbrook tijdens de wedstrijd de co-spotlight. De atletische point guard noteerde een triple-double en zorgde zo samen met Durant (die een assists tekort kwam voor een triple-double) voor de ondergang van de Los Angeles Clippers in Game 2: 101-112.

Westbrook was uiteindelijk goed voor 28 punten, tien assists en tien rebounds. Durant deed daar niets voor onder. De aanvoerder van de Thunder zette 32 punten, twaalf rebounds en negen assists op het bord in de overwinning. Ondanks dat hij af en toe stevig werd aangepakt door de Clippers.

durant vliegen

De twee waren zelfs zo lights out, dat ze lichten het begaven.

Waar Los Angeles in de eerste wedstrijd in Oklahoma City nog niet leken te kunnen missen van driepuntland, was dat woensdag net even iets anders. Ging maandag nog meer dan de helft van de 29 driepunters die ze namen er in, woensdag waren dat er slechts negen uit 27. Chris Paul pakte nog wel een double-double door negentien punten te scoren en elf assists uit te delen.

Recap:

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Bahadir 8 jaar ago

  En toch vind ik dat OKC, na dit seizoen, nog een goede SG moet halen om de ‘floor’ wat meer te openen voor de ‘drives’ van KD en Russ. Want Sefolosha is gewoon geen goede schutter. Verder ben ik ook geen fan van Perkins, die trouwens ontzettend ‘overpayed’ wordt. Die 2 posities (SG en C) zijn echt de zwakke punten van OKC op offensief vlak als KD en Russ een keer hun schot niet hebben lopen.

 2. Lennart 8 jaar ago

  Ik denk dat OKC nog wel vertrouwen heeft in Lamb, voor de toekomst dan. De center positie is natuurlijk wel een probleem. Met een draft pick oplossen zal lastig worden. Misschien dat ze Nurkic kunnen draften, maar kan zelfde lopen als met Adams.

  • Bahadir 8 jaar ago

   Ik denk dat SB meer een 6th man ziet in Lamb. Verder denk ik dat Adams de rol van ‘starting center’ gaat overnemen nadat Perk’s contract afloopt. En wat betreft de 2 positie; ik hoop op de komst van Anthony Morrow. Er wordt geschreven dat André Roberson de plaats van Thabo gaat overnemen, maar laten we maar hopen dat dat niet gaat gebeuren. OKC heeft iemand nodig die 3-punters er in kan knallen en geen Thabo 2.0.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen