Paul zet Clippers weer op gelijke hoogte met Spurs

BlakeGriffin

De Los Angeles Clippers verloren deze week erg pijnlijk met 100-73 van de San Antonio Spurs. Vannacht ging het compleet anders. De Clippers speelden erg goed en versloegen de regerend kampioen met 114-105. Point guard Chris Paul blonk uit.

Het duel ging erg gelijk op. Bij de rust was het verschil tussen beide ploegen slechts vier punten in het voordeel van de Clippers. Ook in de tweede helft speelden de twee clubs erg goed. Zowel de Clippers als de Spurs had minder dan tien turnovers. Daarnaast raakte Los Angeles 53,6 procent van de schoten. In vergelijking met de vorige wedstrijd was dat bijna twintig procent beter. San Antonio deed het met precies 44 procent niet slecht, maar wel een stuk minder.

Spurs-coach Gregg Popovich was duidelijk na afloop van de wedstrijd.

“We lacked a lot of discipline. We didn’t execute sharply enough in what we wanted to strategy-wise or just in general basketball play.”

De Clippers hadden een opvallende uitblinker in de persoon van Austin Rivers. De shooting guard raakte zeven van zijn acht schoten en eindigde de wedstrijd met zestien punten.

Paul werd met 34 punten de topscorer aan de kant van de Clippers. De point guard ging 11-uit-19 en had verder zeven assists en drie rebounds.

De prestatie van CP3 was extra knap, omdat hij een groot gedeelte van het laatste kwart met vijf fouten speelde. Paul was na afloop erg blij met de prestatie.

“It’s more than just shooting the ball. Our defense was better and our offensive execution was better. I think I got more shots because of the tempo of the game that we played at. We played downhill, we set screens; we’re tough when we play like that.”

Ook Blake Griffin speelde een uitstekende wedstrijd. De power forward had twintig punten, negentien (!) rebounds en zeven assists. DeAndre Jordan, die tijdens de wedstrijd een aantal keer opzettelijk werd aangepakt door de Spurs, blonk verdedigend uit. De center had veertien rebounds en vier blocks. Daartegenover zette hij zes punten.

Bij de Spurs waren het Kawhi Leonard en Tim Duncan die uitblonken. Leonard noteerde in bijna veertig minuten 26 punten, zeven rebounds en vijf assists. Duncan had 22 punten, veertien rebounds en drie blocks. Tony Parker eindigde de wedstrijd met achttien punten. De point guard had vannacht opvallend veel moeite met zijn vrije worpen. Parker ging 4-uit-8. Danny Green en Tiago Splitter vielen erg tegen. De shooting guard en de center kwamen de gehele wedstrijd niet tot scoren.

Door de overwinning staan beide ploegen weer gelijk. De eerstvolgende wedstrijd staat dinsdagnacht op het programma. Het Staples Center in Los Angeles is dan weer het decor.

Foto’s: Getty Images