MLS: Jozy Altidore bewijst waarde voor Toronto FC

Altidore
Jozy Altidore is het scoren van doelpunten nog niet verleerd. De spits bewees Toronto FC zijn waarde met twee treffers tegen Kaka’s Orlando City. Daardoor staat de ploeg nu in de middenmoot van de Major League Soccer.

Balbezit
Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit van het balbezit. Dat bleek wel uit de wedstrijd tussen Orlando en Toronto. De thuisploeg had de bal het gros van de wedstrijd in bezit, maar scoorde niet. De nieuwe club uit de MLS verloor daardoor voor de tweede keer op rij.

Snelle vrije trap
Toronto dankte de winst aan voormalig AZ-spits Jozy Altidore. De Amerikaan nam vlak na de rust een snelle vrije trap. Zo snel, dat de defensie van Orlando nog niet helemaal stond op te letten. Uit een combinatie met de Italiaanse middenvelder Sebastian Giovinco ging Altidore een man voorbij en schoot hij vervolgens droog binnen voor de 1-0.

Kapbeweging
In de laatste tien minuten verzegelde Altidore de winst. De aanvaller werd met een lange pass vanuit de verdediging bediend. Met een formidabele aanname was hij direct van zijn mandekker gepasseerd en kon hij alleen op doelman Donovan Ricketts af. Hij hield even in, speelde het tweetal vervolgens met een kapbeweging uit en schoof de bal in het doel: 2-0.

Middenmoter
Toronto snakte naar een overwinning. De Canadeze ploeg, die zich deze zomer flink versterkte, heeft zes punten en is daardoor middenmoter. De achterstand op koploper Vancouver Whitecaps bedraagt tien punten.