Seattle pakt koppositie, DC verliest in Portland

soundersCELEBSeattle Sounders hebben vannacht de koppositie gepakt in het westen (en de MLS). De door blessures gehavende ploeg uit The Jet City zegevierde in het eigen CenturyLink Field met 1-0 tegen laagvlieger Colorado Rapids.

Seattle moest het tijdens de midweekse ontmoeting met Colorado doen zonder basisspelers Chad Marshall (MLS verdediger van het jaar) en middenvelder Gonzalo Pineda. Beide belangrijke spelers werden echter niet gemist, de Sounders domineerden de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal. In de zestiende minuut werd het veldoverwicht omgezet in het enige doelpunt van de wedstrijd. Middenvelder Marco Pappa krulde de bal vanaf zestien meter op grandioze wijze achter de kansloze Rapids-doelman Clint Irwin.

DC verliest in Portland
DC United coach Ben Olsen koos ervoor om een aantal basisspelers rust te geven in de uitwedstrijd tegen Portland Timbers (vanwege de lange vliegreis en het drukke speelprogramma). Het resultaat was een 1-0 nederlaag voor de ploeg uit Washington DC.

De Timbers kwamen in Providence Park voortvarend uit de startblokken. Binnen vijf minuten lag de bal, na geklungel in de United-verdediging, in het net. Maximiliano Urruti passeerde DC-goalie Bill Hamid na een strakke pass/voorzet van Gaston Fernandez. De vroege goal van Portland zou voldoende zijn om de drie punten in The Rose City te houden.

Stand
Seattle Sounders staat met 23 punten uit 12 wedstrijden op de eerste plek in de Western Conference. Colorado Rapids doet het met 13 punten uit 12 wedstrijden een stuk minder en is de rode lantaarn drager in het westen.

Ondanks de nederlaag staat DC United met 22 punten uit 12 wedstrijden nog steeds bovenaan in de Eastern Conference. Portland Timbers pakt drie waardevolle punten en staat in het westen op de voorlaatste plaats met 16 uit 13.

Foto & Video: Major League Soccer