NBA Off-season Preview: Philadelphia 76ers

Door

JimmyButlerGY

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Philadelphia 76ers.

Terugblik 2014/2015
Het seizoen van Philadelphia was er eentje zoals we kennen van voorgaande seizoenen. De spelers deden hun stinkende best, maar het management wilde eigenlijk liever niet dat ze te veel wonnen. Elke speler waar enige twijfel over ontstond, zoals Michael Carter-Williams, werd zonder pardon verhandeld voor toekomstige draftpicks. Dit alles met het idee om in de toekomst door middel van een bundeling van supertalenten een gooi te doen naar het kampioenschap.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Joel Embiid
Nerlens Noel
Furkan Aldemir
Tony Wroten
Jerami Grant
Isaiah Canaan (deels gegarandeerd)
Robert Covington (volledig ongegarandeerd)
Hollis Thompson (volledig ongegarandeerd)
JaKarr Sampson (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Jason Richardson (unrestricted)
Luc Mbah a Moute (unrestricted)
Thomas Robinson (unrestricted)
Henry Sims (restricted)
Ish Smith (unrestricted)
Glenn Robinson (team option)

Draftkeuzes
# 3
# 35
# 37
# 47
# 58
# 60

Zomerse Focus
1) Draften point guard
2) Versterken met starting shooting guard via free agency
3) Versterken met starting small forward via free agency

Doordat de center positie bij Philadelphia met Embiid en Noel al goed bezet is, zullen de 76ers zich in de draft moeten richten op het selecteren van de best mogelijke point guard: D’Angelo Russell of Emmanuel Mudiay. Daarnaast moet Philadelphia, met het oog op de significant verhoogde salary cap in 2016, deze zomer eigenlijk gebruik maken van de immense financiële mogelijkheden, door (potentiële) toppers op de flanken, zoals Jimmy Butler, Tobias Harris, Kawhi Leonard, Wesley Matthews en Khris Middleton, te verleiden met max contracts.

Potentiële Rotatie 2015/2016
76ers
Foto: Getty Images

4 Reacties
  1. mitchell busby 8 jaar ago

    Dit is nog niet het seizoen om grote namen te halen naar Philly vrees ik..

    • Denk ik ook. Dat ze eerst al eens Dario Saric richting de VS halen. Hebben ze al een mooi team. Misschien met één van hun second round picks nog een mooie SG draften? Ik denk aan Rashad Vaughn, JP Tokoto of Michael Qualls. Maar weet nog steeds niet waarom ze KJ McDaniels wegdeden…

  2. Johan Brinkel 8 jaar ago

    Als Philly niet dit seizoen hun slag slaat, verliezen ze hun (financiële) voordeel volledig. Nu heeft Philadelphia namelijk ongekend veel cap space (kunnen bijvoorbeeld als één van de weinige teams twee max players contracteren, om vervolgens zat geld over te houden om andere leuke spelers binnen te halen), waardoor ze een interessante speler op de markt kunnen zijn (al is het alleen maar om middels contractvoorstellen aan restricted free agents de prijs op te drijven van spelers als Butler en Leonard).

    Volgend jaar echter schiet de cap omhoog (hoog nieuwe televisiegelden) en hebben naar verwachting zelfs teams als de Clippers weer financiële mogelijkheden om leuke dingen te doen. Derhalve moeten de Sixers nu wel toeslaan, tenzij ze echt geloven dat ze met een roster met 15 rookie contracten kampioen kunnen worden (dat lijkt me toch echt sterk). De vraag is alleen of ze dat zelf doorhebben…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen