NBA Playoffs Update #42: Vierde NBA Finals op rij voor Warriors

WARRIORS WINNEN NA STERK DERDE KWART

DE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben de laatste en beslissende wedstrijd in de Western Conference finals met 101-92 gewonnen van de Houston Rockets. Daarmee gaat de club het voor het vierde jaar op rij in de NBA Finals opnemen tegen de Cleveland Cavaliers. Eerder in deze series stonden de Warriors nog 3-2 achter en statistisch gezien is de kans dat een ploeg met die achterstand een ronde verder weet te komen in de NBA slechts 17%.

In de eerste helft namen de Rockets nog een voorsprong die uiteindelijk maximaal 15 punten werd. Houston maakte het verschil vooral met offensive rebounds, waardoor veel tweede ballen gescoord konden worden. Ook zaten er een paar fraaie plays tussen van James Harden en Clint Capela. In de eerste helft konden beide teams de driepunter maar moeilijk raken. Zowel de Rockets als de Warriors schoten iets meer dan 25%.

CURRY HOT IN Q3

In het derde kwart namen de Warriors de wedstrijd over, mede door een ontketende Stephen Curry. De point guard van de Warriors maakt in dit kwart vijf van zijn zes pogingen achter de driepuntslijn. Daarnaast pakte hij dit kwart zes rebounds en gaf hij nog drie assists. Na het derde kwart, dat 33-15 voor de Warriors eindigde, stond Golden State opeens weer voor. De Rockets hadden in de tweede helft moeite om de driepunters te raken. In totaal wist Houston slechts één van hun 21 pogingen achter de driepuntslijn te scoren in de tweede helft.

Bij de Warriors was Kevin Durant de man met de meeste punten. Hij scoorde er 34. Met deze score bracht hij zijn totaal aantal punten in deze finale van het westen op 213. Daarmee vestigde hij het record van meeste punten ooit gescoord in een Western Conference Finale series. Bij de Rockets was James Harden weer de meestscorende speler met 32 punten. Ondanks dat wist The Beard slechts 2 van zijn 13 driepunters te raken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Aanstaande donderdag beginnen de NBA Finals. Het is alweer het vierde jaar op rij dat de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors tegenover elkaar staan in de finale. De tussenstand van de laatste drie jaar: 2-1 in het voordeel van de Warriors. Ook dit jaar worden de Warriors door de kenners als de grote favoriet gezien. Aanstaande donderdag- op vrijdagnacht staat de eerste wedstrijd gepland om 03:00 uur.

De Warriors hebben deze finalereeks het thuisvoordeel, vanwege hun betere prestaties in de League. Alles wijst er op dat de Warriors wel eens hun derde NBA titel in vier jaar kunnen gaan halen. Of tegenstander LeBron James daar aan mee gaat werken is nog maar de vraag.

Coverfoto:  (Ray Chavez/Bay Area News Group)