Stanley Cup Update #44: Nosek leidt Golden Knights naar winst

Door

Het seizoen nadert z’n ontknoping. De tweestrijd om die gigantische Stanley Cup gaat tussen de Washington Capitals en de Vegas Golden Knights. Kunnen de Knights hun Cinderella story helemaal afmaken of komt de Cup voor het eerst naar DC? Bij SportAmerika houden we je helemaal op de hoogte.DE HEADLINES

Ook de Washington Capitals maakten kennis met de snelheid en dadendrang van de Vegas Golden Knights. Toch raakten Alex Ovechkin en de zijnen totaal niet in paniek na de verdiende openingstreffer van Colin Miller. In no-time draaiden de bezoekers uit Washington de rollen om. Brett Connolly en Nicklas Backstrom zetten de Caps vanuit het niets op voorsprong.

Het bleek de aanzet tot een knotsgekke en vooral doelpuntrijke wedstrijd. Marc-André Fleury was niet onaantastbaar, maar hetzelfde kan gezegd worden over zijn collega Braden Holtby. De Capitals begonnen met een voorsprong aan de derde periode, maar toen grepen Ryan Reaves en Tomas Nosek de macht. Niet de bekendste namen in de selectie van de Golden Knights, maar wel de belangrijkste in Game 1.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS LEIDEN SERIE: 1-0

De Washington Capitals weten nu dat het geen toeval is dat de Golden Knights in de finale staan. Barry Trotz zal z’n manschappen op het hart drukken woensdagnacht (02.00 uur CEST) vooral niet op achterstand te komen. De kampioen van de Western Conference scoorde in het postseason 12 keer de openingstreffer en trokken daarna 11 keer aan het langste eind. Fleury zal in Game 2 de draad weer op willen pakken. Dat geldt overigens ook voor Braden Holtby. Na twee shutouts op rij kreeg de Caps-goalie nu opeens vijf pucks om de oren.

Cover photo: Ethan Miller/Getty Images

Ook leuk om te lezen