MLS: FC Dallas blijft ongeslagen na winst op Chivas USA

FC Dallas v New England RevolutionFC Dallas is goed aan het nieuwe MLS seizoen begonnen. Thuis wonnen de Texanen met 3-1 van Chivas USA. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Via doelpunten van Fabian Castillo en Je-Vaughn Watson kwam FC Dallas op een 2-0 voorsprong, waarna Erick Torres nog wat terug deed namens Chivas. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Chivas niet, want het slotstuk van de avond was voor Michel, die de 3-1 eindstand op het scorebord bracht.

Voor ruim Vijftienduizend fans in Frisco, Texas. Begonnen beide teams ongeslagen aan de wedstrijd (allebei vier uit twee), FC Dallas begon goed aan de wedstrijd, en had het meeste balbezit. De eerste goede kans in de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg, Blas Perez kwam na een goede aanval vrij voor doelman Dan Kennedy, maar zijn lob ging over het doel. Even later was het wederom Perez met een goede kans, maar ditmaal was het Chivas doelman Kennedy, met een knappe redding. Chivas kwam er een paar keer gevaarlijk uit in de counter, maar grote kansen leverde dit niet op.

Ook na rust was de thuisploeg dominant op zoek naar de voorsprong. Nadat Fabian Castillo vlak na rust een goede kans niet benutte, was het in de zeventigste minuut dan eindelijk raak voor FC Dallas. Een vrije trap van Mauro Diaz belandde op het hoofd van Hendry Thomas, die Castillo een niet te missen kans gaf. 1-0. FC Dallas bleef aanvallen en met een mooie pass van Mauro Diaz, was het Je-Vaughn Watson die de 2-0 liet aantekenen. Maar Chivas USA gaf nog niet op, en kwam heel snel met de aansluitingstreffer. Spits Erick Torres tekende alweer voor zijn derde treffer dit seizoen. Verder lieten de Texanen het niet komen, en via een vrije trap van Michél kwam er zelfs nog een derde treffer van FC Dallas op het scoreformulier. Hendry Thomas kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart na een grove charge op Luke Moore.

Door de zege staat FC Dallas nu aan kop in de Western Conference, met zeven punten uit drie wedstrijden.