MLS Recap: DC United en New York Red Bulls spelen gelijk

Houston Dynamo v New York Red Bulls

Thuis in New York lukte het de Red Bulls niet om te winnen van DC United.  Desondanks was het alsnog een prestatie op zich om een punt aan het duel over te houden. DC stond lange tijd met 0-2 voor, maar NYRB wisten in de slotminuut de gelijkmaker op het bord te zetten: 2-2.

Eerste helft

In de 19e minuut ging het al bijna mis bij New York, na geklungel van twee verdedigers, die niet van elkaar wisten wie er nou uit ging verdedigen. Het schot van Rolfe wat uit de kans voortvloeide werd echter gekraakt door doelman Robles.

In de 26e minuut was het alsnog raak voor DC, uit een corner. Perry Kitchen kopte van dichtbij de 0-1 tegen de touwen.

In de 32e minuut werd het bijna 0-2. DC brak door op de rechterflank, waar Arrieta de bal goed vast hield, terug speelde naar Farfan, die vervolgens Franklin de diepte in stuurde. De mee naar voren gelopen Arrieta ontving de bal van Franklin, maar raakte de bal niet helemaal zuiver en schoot links van het doel.

Tweede helft

Tien minuten na rust lijkt New York tot scoren te komen, maar de goal wordt – terecht – afgekeurd wegens buitenspel. In de 66e minuut maakt Rolfe een mooie rush vanaf links richting het midden van het veld. Hij legt de bal af op Kitchen, die met een mooie knal Robles kansloos laat: 0-2. De wedstrijd lijkt gespeeld, want erg gevaarlijk is de thuisploeg niet geweest.

Red Bulls-tijd

Maar New York zal New York niet zijn zonder enige vorm van veerkracht. Het resulteert twee minuten na de 0-2 tot een corner die – wederom van dichtbij – binnen gekopt wordt. Perrinelle is de maker ervan. En daar blijft het niet bij. Maar niet voordat er nog wat reddingswerk bij eigen doel aan te pas komt. Een goed vrije trap van DC’er Silva wordt van de lijn gekopt door McCarty.

Dan krijgt de Red Bulls in de 90e minuut zelf een vrije trap, van een meter of 26 van het doel. De vrije trap zeilt richting keeper Hamid die de bal niet klem heeft en Sam is er als de kippen bij om van die rebound gebruik te maken: 2-2.