Dodgers sweepen Diamondbacks in Australië

Door

Los Angeles Dodgers v Arizona Diamondbacks

En dat is 2-uit-2 Down Under. Yasiel Puig had drie honkslagen en twee binnen geslagen punten, Hyun-Jin Ryu gooide vijf puntloze innings en de Los Angeles Dodgers sweepten de Arizona Diamondbacks in Sydney, Australië met een 7-5 overwinning. De ploeg van manager Don Mattingly was in de eerste wedstrijd van de Opening Series al met 3-1 te sterk.

De Dodgers sloegen maar liefst dertien honkslagen in de eenzijdige wedstrijd. De Diamondbacks, die pas in de late innings tot scoren kwamen, vielen op in het maken van fouten. Goedemorgen zeg, Miguel Montero.

MiguelMonteroAirmailFirstAustralia

De Diamonbacks scoorden één run in de achtste inning en vier runs in de negende inning, waardoor het nog even spannend werd in het Sydney Cricket Ground. Zo moest Nederlander Kenley Jansen het veld in komen om de laatste out te maken, niet voordat hij een homerun opgaf aan Mark Trumbo. Didi Gregorius speelde als shortstop voor de Diamondbacks, maar ging 0-uit-3 aan slag.

Het was echter Puig die alle aandacht naar zich toe trok, zowel positief als negatief. De grillige Cubaan noteerde de eerste bat-flip van het seizoen en wilde in de tweede helft van de negende inning niet meer spelen nadat hij daarvoor een strikeout om zijn oren kreeg.

YasielPuigBatFlipHitByPitch

Beide ploegen vliegen terug naar Amerika. Het MLB-seizoen gaat verder op zondag 30 maart.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen