Terugblik World Series: Kung Fu Panda

Door

De San Francisco Giants wonnen in 2010 de World Series, maar Pablo Sandoval zat vier van de vijf wedstrijden tegen de Texas Rangers op de bank. Wat een verschil met 2012. Kung Fu Panda speelde in alle vier de wedstrijden en werd na de sweep op de Detroit Tigers uitgeroepen tot de World Series MVP. “Ik heb ervan geleerd”, zei Sandoval. “Ik heb er hard voor gewerkt om nu van het moment te genieten.”

“Ik weet dat het een moeilijke periode voor hem was toen hij op de bank belandde”, zei Giants’ manager Bruce Bochy. “Hij wilde niets liever dan presteren op het hoogste podium. He’s a great talent and we got him hot at the right time.” Sandoval sloeg .369 in deze postseason met vijf doubles, zes homeruns en 13 binnen geslagen punten. In 2010 sloeg hij .176 van het veld met twee binnen geslagen punten.

Babe Ruth, Reggie Jackson, Albert Pujols en Pablo Sandoval

“Man, ik kan het nog steeds niet geloven.” Dit zei Sandoval na Game 1 van de World Series nadat hij historie had geschreven door de bal drie keer de tribunes in te slaan. Hij werd daarmee de vierde speler ooit met drie homeruns in een World Series wedstrijd. Babe Ruth (1926, 1928), Reggie Jackson (1977) en Albert Pujols (2011) gingen hem voor. “Je droomt er als kind van om in de World Series te spelen, maar dit?”

Sandoval mag zich wel de eerste speler ooit noemen die drie homeruns weet te slaan in zijn eerste drie slagbeurten. Twee daarvan kwamen op het werpen van Tigers’ ace Justin Verlander. Teamgenoot Gregor Blanco kon het niet geloven. “Het lukte mij niet eens om een honkslag te slaan en hij slaat drie homeruns. Kippenvel.” Sandoval sloeg .500 in de Fall Classic met drie homeruns, een double en vier RBI’s.

Hugo Chavez, de president van Venezuela, zei het volgende over zijn landgenoot:

  • “Pablo going down in history! Long live Venezuela!!”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen