Tulowitzki mist rest van het seizoen door heupblessure

Door

85th MLB All Star Game

Troy Tulowitzki ondergaat vrijdag een operatie aan zijn heup en komt dit seizoen niet meer in actie. De korte stop van de Colorado Rockies was een van de beste spelers dit seizoen. Zijn medespeler Carlos Gonzalez is waarschijnlijk ook klaar dit jaar.

Troy Tulowitzki is één van de beste shortstops in de Major League. Ook dit jaar speelde hij weer geweldig en was hij zelfs één van de Home Run Derby-captains. Daarnaast speelde hij zijn vierde All-Star game.

Statistieken
Met een slaggemiddelde van .340 is Tulo nog steeds de leider in de league gevolgd door José Altuve, de tweede honkman van de Houston Astros. Ook gaat de 29-jarige korte stop aan kop als het gaat om on-base percentage (.432), slugging percentage (.603) en on-base plus slugging (1.035). Tulowitzki was dit seizoen goed voor: 71 runs, 21 homeruns, 52 binnengeslagen punten en één gestolen honk. Verder was hij verdedigend gezien ook één van de besten met maar vier errors.


Blessures
Tulowitzki heeft eigenlijk zijn hele carrière al te maken met blessures. In de afgelopen zeven jaar heeft hij dan ook al 343 wedstrijden gemist (dit seizoen meegerekend). In de jaren 2006 en 2012 speelde hij het minst. In 2006 speelde hij niet meer dan 25 wedstrijden. In 2012 kwam Tulo maar 47 keer in actie.

Carlos Gonzalez
Ook Gonzalez mist naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen. De 28-jarige linksvelder speelde maar zeventig wedstrijden dit jaar. Hij sloeg daarin een slaggemiddelde van .238 en noteerde 35 runs, elf homeruns, 38 RBI en drie stolen bases.

Colorado Rockies
De Colorado Rockies spelen dankzij de blessures van Tulo en CarGo geen best seizoen. Met een record van 46-74 zijn ze op dit moment het slechtste team in de Major League.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen