Seizoen Adam Wainwright lijkt voorbij

Door

St. Louis Cardinals v Chicago Cubs

De St. Louis Cardinals wonnen gisteren met 5-3 van de Milwaukee Brewers. Toch werd deze overwinning minder uitbundig gevierd dan normaal. Adam Wainwright, de ace van de club, verliet namelijk in de vijfde inning geblesseerd het veld. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen is de kans groot dat hij de rest van het seizoen mist.

De pitcher kwam aan het begin van de vijfde inning aan slag en sloeg bij een 1-2 count een pop-up. De werper probeerde nog naar het eerste honk te gaan, maar moest al snel de strijd staken. Wainwright moest vervolgens onder begeleiding het veld af.

De club vreest dat Wainwright een ernstige blessure aan zijn achillespees heeft overgehouden aan het duel. Het herstel van zo’n blessure duurt vaak een aantal maanden. De werper, die na afloop van de wedstrijd de media te woord stond, wilde zelf niet op de zaken vooruitlopen.

“What I’ve been told is don’t even think anything until the doctor tells you what it is. “I’ve not gotten my hopes up or down. I’m just going to try to be a positive influence here today and tomorrow and see what happens. Everything right now is just speculation.”

MRI-scan
De werper vliegt vandaag na de wedstrijd tegen de Brewers met het team terug naar St. Louis. Daar ondergaat hij morgen een MRI-scan. Morgen kan dus pas met zekerheid worden gezegd of de pitcher ook daadwerkelijk de rest van het seizoen mist. De voortekenen zien er in ieder geval niet best uit.

Pitching
Een ernstige blessure van de ace zou een grote tegenslag zijn voor de Cardinals. De ploeg van coach Mike Matheny staat op dit moment op de eerste plaats in de Major League als het gaat om ERA. De werpers krijgen gemiddeld minder dan twee runs per wedstrijd tegen (1.99).

2014
Wainwright is één van de beste pitchers in de National League. Vorig seizoen noteerde hij twintig overwinningen. Naast hem kregen alleen Johnny Cueto van de Cincinnati Reds en Clayton Kershaw van de Los Angeles Dodgers dit voor elkaar. Naast de twintig overwinningen had hij een ERA van 2.38 en 179 strikeouts.

Mitch Harris
Naast slecht was er ook goed nieuws te melden. Mitch Harris, die Wainwright verving, speelde zijn eerste MLB-duel uit zijn carrière. De werper gooide 1 1/3 inning en kreeg geen enkele run tegen. Adam Lind was de eerste slagman die tegenover hem stond. Harris had duidelijk geen last van de zenuwen, want hij noteerde meteen een strikeout.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen