Column: En de Knicks winnen de titel

Door

Het was me het seizoen wel zeg, in de NBA. Zoveel bijzondere dingen die gebeurden. Veel meer dan afgelopen jaren. Ik zet de punten voor je op een rijtje.

Gaat Nash nog een keer voor ring?Het begon met de trades voorafgaand aan dit seizoen. Steve Nash naar de Lakers. Na dit seizoen kan de conclusie alleen maar zijn dat Nash moet gaan stoppen. Ik krijg een soort Rolling Stones gevoel bij Steve. Hij speelt te lang door en dreigt een karikatuur van zichzelf te worden. Dat verdient hij niet.

De grootste verliezer van het jaar zijn de Sixers. Andrew Bynum, die in de trade met Dwight Horwad van de Magic naar Lakers verhuisde naar Philadelphia, heeft geen enkele wedstrijd gespeeld en ik heb eerlijk gezegd geen idee meer wat de status is van zijn blessure als ook niet van zijn haardracht (Dat laatste was, veelzeggend, eigenlijk belangrijker dan zijn blessure). 

Over haardracht gesproken. Zullen we afspreken dat James Harden de enige NBA-speler is die een baard mag hebben. Dan hoeven we Notwitzki niet meer te zien zoals hij er de afgelopen weken bij heeft gelopen. Kan. Niet! Puntje voor Mark Cuban, spendeer je vele miljoenen deze zomer aan spelers die bij Dallas passen, zodat de play-offs volgend seizoen gewoon weer een zekerheidje zijn.

De Spurs zijn in alle luwte wederom een topfavoriet in de play-offs. Gewoon hun westrijden gespeeld, heel even ophef over het rust geven van spelers, maar daarna weer in de spelonken van de NBA. Het verdient respect hoe San Antonio het ook dit jaar weer zo klaarspeelt.

Ik kan ook niet voorbijgaan aan de vele blessures dit jaar. Het lijken er per jaar meer te worden. Zonder de kwetsuren van bepalende spelers was het een ander seizoen geweest voor teams als Lakers (wie niet), Timberwolves (wie niet deel twee), Cavaliers (Anderson Varejao, Kyrie Irving), Celtics (Rajon Rondo) en Bulls (Derrick Rose).

En juist de Eastern Conference kon wel wat meer tegenstand gebruiken. Als dit nog een paar jaar zo doorgaat, moeten ze bij de NBA er toch echt eens na gaan denken om de indeling te veranderen. Het oosten is zoveel zwakkere dan het westen. Heat was in het westen niet zo makkelijk naar de eerste plek doorgestoomd en de nummers vijf tot en met acht in het oosten hadden de play-offs niet eens gehaald.

Oklahoma City Thunder v Denver NuggetsWat ik wel heel erg fijn vond om te zien dit seizoen is dat teams zonder echte -meerdere-sterspelers gewoon de play-offs halen. Goede coaching, goed team, goede teamspirit, de juiste spelers die de juiste tactiek spelen.

Teams als Denver, Memphis, Houston, Chicago en Golden State. Stuk voor stuk teams die hebben laten zien dat basketbal een teamsport is. En dat je daarmee een hoop kan bereiken.

Fijn waren ook alle records en winstreeksen. LeBron James die zes duels op rij 30+ punten combineerde met 60%+ schotpercentage, de negen driepunters van Deron Williams in een helft en  de 272 driepunters dit seizoen van Stephen Curry. Daarnaast de winstreeksen van de winstreeksen van de Miami Heat (27), Los Angeles Clippers (17), Denver Nuggets (15) en de New York Knicks (13). Mooi, mooi, mooi.

Tot slot, het mag David Stern hoop ik wel duidelijk zijn dat het experiment met shirts met mouwen op z’n zachtst gezegd niet geslaagd is. Volgend jaar zeker niet voor herhaling vatbaar. 

Nu de play-offs. Mijn voorspelling? Volledig in het kader van een historisch seizoen: De Knicks en Spurs in de finale. Ja, ik weet dat het een longshot is, maar het is te makkelijk om de topfavorieten Miami Heat en Oklahoma City Thunder op te schrijven. De Knicks hebben dit jaar al drie keer van de Heat gewonnen en de Spurs nemen revanche op de nederlaag vorig jaar in de finale van de Western Conference. Ik hoop op twee mooie verrassingen.

New York wint vervolgens de eindstrijd met 4-2.

 

1 Reactie
  1. Erik Pieters 10 jaar ago

    Really? De Knicks? Een team dat zwaar afhankelijk is van driepunters en gemiddeld 75 jaar is kan nooit kampioen worden. Ook de Spurs gaan het niet worden, die zijn ook te oud. Timmie&co kunnen het nooit opboksen tegen de energie van de Thunder of de diepte van de Clippers.

    De Heat komen in de finales, dat staat vast. Ik denk dat verder de WCF een duel wordt tussen de Spurs en de Clippers. Wanneer de Clippers hun energie van begin dit seizoen weer terugvinden kan niemand ze tot de finales stoppen. Als dat niet gebeurd worden ze in de WCSF weggespeeld door de Thunder.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen