Mavericks bezorgd om houding Monta Ellis

Door

MontaEllis1

De Dallas Mavericks maken zich zorgen over de houding van één van hun sterspelers, Monta Ellis. Dat zegt ESPN-verslaggever Tim McMahon.

De Mavericks zijn niet bepaald goed bezig na de All-Star break. Van de laatste tien wedstrijden werden er vijf verloren. Vrijdagavond ging de ploeg met 112-101 onderuit tegen de Memphis Grizzlies en gisteren waren de Phoenix Suns met 98-92 te sterk.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Suns was coach Rick Carlisle duidelijk.

“It was an embarrassment, flat out. The second half, we got angry and played harder, which we have to do all the time. But we made too many mistakes.”

Ellis
Volgens verslaggever Tim McMahon van ESPN is shooting guard Monta Ellis een groot deel van het probleem.

“Regardless of whether anyone will admit it on the record, Ellis is a big part of that problem. Folks in the Mavs organization have been fretting for weeks about the impact Ellis’ moodiness has on the team’s soul.”

De 29-jarige speler kwam dit seizoen in alle 71 wedstrijden in actie. Hierin noteerde hij gemiddeld negentien punten, 4,2 assists en 2,4 rebounds.

Wisselvalligheid
Wat opvalt, is dat Ellis na de All-Star break erg wisselvallig is geworden. In de eerste drie maanden van het seizoen raakte de guard ruim 45 procent van zijn schoten. In februari ging het mis. Ellis raakte maar 38,9 procent van zijn pogingen en ook in maart is het vrij dramatisch. Op dit moment noteert hij een field goal percentage van 38,2 procent. Op 6 maart ging hij tegen de Golden State Warriors zelfs 2-uit-14. Daarnaast raakt hij deze maand slechts 21,9 procent van zijn driepunters. Tegen de Suns raakte hij gisteren maar vijf (!) van zijn 22 schoten.

Volgens Carlisle ligt de wat mindere vorm niet aan zijn shooting guard.

“This is not a Monta Ellis shooting problem. This is a Dallas Mavericks, hard-play problem. We don’t play hard all the time, all right. And that’s the problem. And it’s pretty clear. We got to be a more together team. And I believe we can do it. We did it in the second half.”

Play-offs
De Mavericks staan op dit moment zevende in de Western Conference met een record van 44-27. Als de play-offs vandaag zouden beginnen, zou de ploeg uit Texas het moeten opnemen tegen de Memphis Grizzlies. Het gat met de nummer zes, de San Antonio Spurs, bedraagt één wedstrijd.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. sven 8 jaar ago

    Hebben zijn mindere prestaties ook niet deels te maken met Rondo? Die de bal opeist? en het spel van de Mavs vertraagt? Teams kunnen Rondo ook gewoon open laten staan waardoor Monta ellis minder ruimte krijgt.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen