Tristan Thompson Cleveland Cavaliers

NBA Update: De Tristan Thompson-kwestie, Austin Rivers overschat zichzelf

Door

Tristan Thompson Cleveland Cavaliers

Het is nog tot zes oktober wachten op NBA-actie, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen nieuws te rapen valt. Vooral de contactbesprekingen tussen de Cleveland Cavaliers en Tristan Thompson zijn het monitoren waard, niet in het minst omdat het wel eens zou kunnen beïnvloeden hoe LBJ zich in de toekomst opstelt tegenover de Cavs.

Wat doet Cleveland met Tristan Thompson?
Er werd kwistig met geld gestrooid vorige maand. Op 1 juli alleen al deelden NBA teams 1,4 miljard uit aan (mondelinge) contracten met free agents. Dan Gilbert en de Cleveland Cavaliers speelden een sleutelrol in de frenzy. Ze re-upten Kevin Love (vijf jaar, 110 miljoen dollar) en Iman Shumpert (vier jaar, 40 miljoen dollar), waarna LeBron James (twee jaar, 47 miljoen dollar) en kleinere puzzelstukken zoals Mo Williams, James Jones en Matthew “Delly” Dellavedova ook volgden. Forward Tristan Thompson heeft echter nog geen nieuwe deal, wat best wel vreemd is.

Het is geen geheim dat LBJ – die agent Rich Paul deelt met Thompson – zijn buddy er volgend jaar bij wilt, maar toch zijn Thompson en de Cavs zelfs niet in de buurt van een nieuw contract. Meer nog: het aanbod van de Cleveland zou aanzienlijk lager liggen dan maximumcontract (90+ miljoen dollar) dat Thompson voor ogen heeft. Rich Paul heeft intussen kenbaar gemaakt dat zijn cliënt volgend jaar vertrekt als hij zich gedwongen ziet om zijn qualifying offer (6,8 miljoen dollar) te aanvaarden. To be continued …

Tayshaun Prince verkast naar Minnesota
Forward Tayshaun Prince (35), de laatste overblijver van het kampioenenvijftal van de Pistons – Rip Hamilton hing eerder dit jaar de sneakers aan de haak terwijl Chauncey Billups (2014), Rasheed Wallace (2013) en Big Ben Wallace (2012) dat al eerder deden – gaat het een jaartje proberen bij de Timberwolves. Hij tekent er voor het veteran’s minimum en is een upgrade over de invallende small forwards die de Timberwolves de afgelopen jaren hadden.

Zijn komst betekent in ieder geval dat Shabazz Muhammad en Anthony Bennett niet zomaar vrij spel zullen krijgen. Prince is niet van de snelsten, maar zijn shot valt nog steeds en hij is een ok verdediger. De Cleveland Cavaliers zouden Prince nog hebben opgebeld aan de start van free agency, maar dat is dus blijkbaar niets geworden.

Nieuwe 7-jarige overeenkomst voor NBA en refs
De nieuwe overeenkomst tussen de NBA en zijn scheidsrechters die we vorige week aankondigden, is er gekomen. De huidige cao zou pas volgend jaar aflopen, maar beide partijen zijn er dus in geslaagd om een nieuwe deal uit te hameren. Die gaat al dit seizoen van start – en vervangt dus het laatste jaar van de vorige deal – en loopt tot en met 2022. Ook de refs gaan dus een graantje meepikken van de megadeal die Adam Silver vorig jaar sloot met TNT en Disney.

Rivers vindt zichzelf goed genoeg voor Team USA 
Geen Austin Rivers bij Team USA. Dat steekt blijkbaar. De zoon van Clippers-coach Doc Rivers en guard van dezelfde club vond het nodig om op Twitter een bericht te plaatsen dat hij zichzelf beter vindt dan een heleboel aanwezige spelers. Hij wil ook meteen gaan voor Most Improved Player. Nadat er heel wat negatieve reacties kwamen op zijn tweet, zwakte Rivers zijn bericht wel grotendeels af.

Curry golft…
Basketballers hebben wel wat met golf. Denk maar aan Michael Jordan, die regelmatig zijn clubs bovenhaalt. Maar ook regerend MVP Stephen Curry slaat al eens graag een balletje. Hij mocht dat voor één keer zelfs samen doen met president Barack Obama. Een duel der groten!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen