NBA Update: Harden naar Adidas, LeBron toont gouden hart

Door

Cleveland Cavaliers v Houston Rockets

James Harden is niet meer dan 200 miljoen waard. Althans, dat denkt Nike. Het bekende sportmerk, dat ‘The Bearded One’ in de stal met atleten had staan, heeft namelijk te kennen gegeven dat ze geen tegenbod gaan doen ten opzichte van het bedrag dat Adidas op tafel wil leggen. Als vertegenwoordiger van het Duitse merk gaat Harden de komende dertien jaar 200 miljoen verdienen.

De zet van Adidas lijkt een wanhopige poging om terrein terug te winnen op grote concurrent Nike en nieuwkomer Under Armour. De beste basketballers van de wereld, waaronder LeBron James en Kevin Durant, zitten allemaal bij Nike en vooralsnog verkopen de speciale schoenen van Adidas-ballers als John Wall, Damian Lillard en Derrick Rose onvoldoende om vrolijk van te worden.

Volgens sommige experts heeft ook de mogelijke nieuwe vlam in Hardens leven met de keuze van Adidas te maken. Niemand minder dan Khloe Kardashian, die gezien haar huwelijk met Lamar Odom kennelijk wel van basketballers houdt, is namelijk gevallen voor het bebaarde gelaat van de sterspeler van de Houston Rockets. Twee vliegen in één klap voor Adidas?

LBJ betaalt college voor 1000 kinderen
Toen LeBron James vorig jaar zijn terugkeer naar Cleveland, Ohio aankondigde, vertelde hij over zijn verantwoordelijkheid om verschil te maken in de regio. Met zijn foundation sponsort hij al honderden kinderen uit Northeast Ohio van hun achtste tot hun dertiende jaar. Het LeBron James Foundation gaat deze steun nu uitbreiden, en gaat voor alle kinderen die het ‘I Promise’ programma afmaken college volledig betalen.

Er zijn nu ongeveer 1100 kinderen die meedoen met het programma. Een jaar college bij de University of Akron, de partner van het project, kost ongeveer $9500 dollar. In totaal betaalt het foundation dus bijna 42 miljoen dollar om alle kinderen vier jaar lang college te geven.

In een interview met ESPN sprak James zijn trots uit:

“I think it’s probably one of the best things I’ve ever been apart of, this is very special to me. As a kid growing up in the inner city and as an African American kid, you don’t really think past high school because it’s not possible or your family can’t support you. For us to be able to do something like this … it means so much.”

‘Domme’ Westbrook uitgelachen door USA-vedettes
Je kunt nog zoveel geld verdienen en nog zo vaak triple doubles op het scorebord zetten: als je een simpele oefening niet tot een goed einde weet te brengen, dan krijg je de lachers op je hand. Dat ondervond ook Russell Westbrook aan den lijve. De aalgladde spelverdeler van de Oklahoma City Thunder kreeg de lachers op de hand toen hij tijdens het trainingskamp van Team USA een flater sloeg.

De bedoeling was om binnen twee dribbels een uitstekende uitgangspositie te hebben gecreëerd om te scoren. Een wat houterige Westbrook stond nog dusdanig gedekt dat hij niet eens tot een schotpoging overging – dit tot grote hilariteit van LeBron James en Carmelo Anthony die niet meer bijkwamen en ‘rookie’ Westbrook even lieten merken dat hij de ezel van de dag was.

Durant onderging risicovolle voetoperatie
We blijven even in de regionen van Oklahoma City. Russel Westbrooks teamgenoot Kevin Durant heeft namelijk opgebiecht dat hij een speciale operatie heeft ondergaan om een extra breuk in zijn voet te herstellen. De operatie is dusdanig risicovol dat de FDA, zegmaar het Amerikaanse ministerie van gezondheid, zich nog niet achter de ingreep durft te scharen.

Kobe zet rookie Russell op zijn plek
Een les voor D’Angelo Russell. Noem nooit een andere speler dan Kobe Bryant de Greatest Of All Time. Op Twitter noemde Russell Tracy McGrady de GOAT, wat op zichzelf al een bijzondere mening is, maar vooral als Kobe je teamgenoot is.

Geen slimme tweet van Russell, en Kobe reageerde er natuurlijk op. Als the Black Mamba wordt uitgedaagd op de sociale media, dan springt hij er direct op. De reactie van Kobe was typisch, maar liet wel zien dat het hem eigenlijk weinig kon schelen.

Russell heeft zich inmiddels verontschuldigd bij Kobe, en dus liep het akkefietje met een sisser af. Volgende keer zal hij ongetwijfeld voorzichtiger zijn met zijn GOAT-tweets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen