‘Big Three’ Heat zorgen voor indrukwekkende zege

Door

In de gewonnen wedstrijd tegen de Houston Rockets, 125-119, had iedereen van de ‘Big Three’ van Miami een uiterst sterke avond. Ze waren allen goed voor ‘double-doubles’ met tenminste 30 punten.

Dwyane Wade had 30 punten en 11 rebounds, Lebron James 33 punten en 10 rebounds en Chris Bosh was goed voor 31 punten en 12 rebounds.

Deze statistieken komen voor het eerst voor sinds 1961 (wedstrijd met verlenging niet meegerekend).

Chris Bosh had dit verwacht: ,,Een ding waar we allen over spraken toen we hier kwamen was geschiedenis schrijven.”

Ook bij de Rockets hadden Kevin Martin, 29 punten, en Luis Scola, 28 punten, een goede avond. Coach Adelman zag alleen weinig goeds in de verdediging: ,,We begonnen met een man op man verdediging, maar Wade en James renden ons gewoon voor bij. Vervolgens gingen we in een zone staan en we wisten dat dat een probleem zou kunnen worden. We wilden makkelijke scores voorkomen, maar dat lukte absoluut niet.”

De Heat stonden het hele vierde kwart voor, maar konden nooit echt afstand nemen van de Rockets. Met 33 seconden te gaan besliste Wade de wedstrijd met een lay-up. Dit bracht de stand op 120-115.

Coach Spoelstra zag zijn grote jongens er een schep boven op doen: ,,Dat maakt geweldige spelers zo speciaal. Ze kunnen geweldig zijn tijdens het seizoen en doen dan nog een stap extra. Je ziet nu nog een beter niveau van deze jongens.”

De Heat staan met 51-22 nog een wedstrijd achter Boston voor de tweede plek in het oosten. Morgen reist het team af naar Cleveland om het op te nemen tegen de Cavaliers.

De Rockets zien hun kansen op de play-offs kleiner worden door de winst van de Grizzlies. Met 38-35 staat het team negende in het westen, maar nog redelijk wat wedstrijden achter de Grizzlies op plaats acht. Morgen speelt het team in New Jersey tegen de Nets en zal het proberen de play-off hoop levend te houden.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Rockets

Foto: myjet247.com

Ook leuk om te lezen