NFL Recaps: Cheetah Hill, Rodgers doen het weer

Door

In de late NFL-wedstrijden kregen we niet altijd hoogstaand football te zien, maar wel vijfwedstrijden die elk een interessant verhaal te vertellen hadden met een instant classic als afsluiter. In een AFC West-clash haalden de Kansas City Chiefs het van de LA Chargers onder leiding van de Texas Gunslinger Patrick Mahomes. De Washington Redskins waren dan weer veel te sterk voor de Arizona Cardinals in de woestijn. De Carolina Panthers hielden de Dallas Cowboys drie kwarten lang scoreloos en sleepten de zege binnen. De Denver Broncos en Seattle Seahawks, voerden een spannende vertoning op, die uiteindelijk gewonnen werd door de Broncos. Als laatste zorgden Khalil Mack en Aaron Rodgers voor een fantastische klassieker tussen de Bears en de Packers.


CHIEFS WINNEN IN LA DANKZIJ PIJLSNELLE HILL


Deze wedstrijd moest meteen de toon zetten in de AFC West, want de twee favorieten stonden tegenover elkaar. Het waren de Chiefs die uit de startblokken schoten met een punt return tot helemaal in de eindzone van de Cheetah Tyreek Hill. Hill(7 receptions, 169 yards, 3 touchdowns) werd, samen met quarterback Patrick Mahomes een gesel voor de Chargers-defensie in de eerste helft. Mahomes gooide de eerste touchdown-pass van zijn carrière en zou er uiteindelijk vier gooien. Mahomes liet zien dat hij over een kanon van een arm beschikt en klokte af op 256 yards.

De Chargers van hun kant wisten de schade nog te beperken in de eerste helft, maar liepen tegen een dramatisch derde kwart aan, waarin ze twee touchdowns te verwerken kregen en waarin quarterback Philip Rivers zelf een interceptie gooide. In het vierde kwart probeerden de Bolts nog een comeback te verwezenlijken, geleid door Rivers en zijn Pro Bowl receiver Keenan Allen (8 receptions, 108 yards, 1 touchdown). Maar het kwam allemaal net te laat en de Chiefs behielden vrij makkelijk hun comfortabele voorsprong. Meteen een statement van de Chiefs, die hun grootste concurrent in de AFC West een stevige pad in de korf zetten.


COWBOYS KUNNEN PAS SCOREN IN VIERDE KWART, PANTHERS WINNEN


De Panthers en de Cowboys bezorgden ons vooral een sloppy game, waarin er lang weinig gescoord werd, maar toch wat te beleven viel. De Panthers wisten de Cowboys meer dan drie kwarten lang scoreloos te houden en zetten zelf in die tijd zeventien punten op het bord. De eerste score viel pas na 26 minuten, toen Superman Cam Newton zelf de eindzone binnen liep voor een touchdown. Cam sloot de partij af met 161 passing yards en 51 rushing yards.

Er was ook wel slecht nieuws te melden voor de Panthers. Tight end Greg Olsen blesseerde zich aan de voet en moest de wedstrijd verlaten. Hij werd wat later gezien op krukken en dus mogen Panthers-fans opnieuw het ergste vrezen voor hun blessuregevoelige tight end.

Bij de Cowboys was het al helemaal een slecht-nieuwsshow. Pas in het laatste kwart kon de eerste score genoteerd worden, toen Ezekiel Elliott (who else?) de bal in de eindzone liep. Quarterback Dak Prescott volgde op met een 2-point conversie, maar het leek allemaal te laat te komen. De Cowboys gingen voor een late comeback, maar alle hoop werd de kop ingedrukt toen Prescott de bal verloor met 1’18” te gaan. Een ontnuchterende prestatie van de Cowboys, die meteen op achtervolgen aangewezen zijn.


CARDINALS ZIJN NERGENS, AD IS HELEMAAL TERUG


Een van de grote rivalen van de Dallas Cowboys kon wel zijn opener winnen. De Washington Redskins overklasten de Arizona Cardinals op eigen veld en wonnen met 24-6. De helden voor Washington waren nieuwe quarterback Alex Smith (255 yards, 2 touchdowns), de ongrijpbare Chris Thompson en veteraan Adrian Peterson (96 rushing yards, 70 receiving yards, 1 touchdown). All Day liet zien dat hij het nog steeds in zich heft en liep zijn honderste (!) touchdown van zijn carrière binnen.

Bij de Cardinals ging zowat alles mis. Nieuwe quarterback Sam Bradford, die Carson Palmer moet doen vergeten in de woestijn, sloot af op 153 yards en een interceptie. Het enige kleine lichtpuntje kwam in de vorm van running back David Johnson, die Fantasy Football owners toch wat gunde met een rushing touchdown.


SEAHAWKS EN BRONCOS GAAN HEEN EN WEER, BRONCOS PAKKEN ZEGE


De Denver Broncos en Seattle Seahawks maakten er een spektakelstuk van in de Mile High City dat uiteindelijk gewonnen werd door de thuisploeg met 27-24. De eindscore laat wat anders vermoeden, maar het was vooral een verdediger die de show stal. Voormalig Super Bowl MVP Von Miller had een fantastische game waarin hij Seahawks quarterback Russell Wilson tot driemaal toe tegen de grond werkte. Hij forceerde ook nog eens twee fumbles en pikte er eentje daarvan zelf op.

Ook bij Seattle sprong een verdediger in het oog. Earl Thomas, pas sinds deze week terug bij het team, onderschepte een pass van Case Keenum in het begin van de wedstrijd, waarna Russell Wilson de score opende met een touchdown. Keenum, overgekomen van de Minnesota Vikings, werd overigens driemaal onderschept. Hij gooide echter ook drie touchdowns en passte voor een totaal van 329 yards. Zijn collega aan de overkant, Russell Wilson, gooide ook drie touchdowns, twee intercepties, en werd maar liefst zes keer gesackt.

Het mag duidelijk zijn, deze wedstrijd zou aankomen op details. En die details zaten hem vandaag in de field goals. Beide teams kregen twee kansen, maar Denver scoorde beiden, terwijl Sebastian Janikowski er eentje miste voor Seattle. Het verschil op het finale scorebord? Jawel, drie schamele punten.

Verder willen we jullie deze schitterende play van Chris Carson niet onthouden. Een hordesprong waar olympisch kampioen Omar Mcleod jaloers op zou zijn!


INSTANT CLASSIC OP LAMBEAU FIELD


De zondag had het beste voor het laatst bewaard. De Chicago Bears mochten het met hernieuwd zelfvertrouwen opnemen tegen de Green Bay Packers. Dat vertrouwen was vooral gebaseerd op de komst van Khalil Mack en die inschatting bleek terecht. De pass rusher was een ware plaag voor de Packers-aanval en quarterback Aaron Rodgers. De wedstrijd leek zelfs al gespeeld toen Rodgers het veld moest verlaten en de Bears een 0-17 voorsprong hadden genomen. ‘Mack Attack’ had zelf voor de 0-14 toen DeShone Kizer het moest overnemen bij Green Bay.

De MVP en de winnaar van de wedstrijd leek zo al vast te staan, maar dat was buiten Rodgers gerekend. Ondanks zijn blessure kwam terug binnen de lijnen en zorgde voor een onwaarschijnlijke comeback. Het startsein van die terugkeer was de mooiste pass van de dag voor de Packers.

Davante Adams en Randall Cobb en de Green Bay-defense deden de rest. De Bears staan weer met lege handen. Wel betalen de Packers waarschijnlijk een hoge prijs voor de ‘W’ gezien de blessure van hun superster.

Coverfoto: Archief

Ook leuk om te lezen