Johnny Manziel niet te zien op NFL Combine

Door

Arkansas v Texas A&M

Hij maakte deze week al bekend niet te zullen gooien op de Texas A&M Pro Day, maar dat hij zijn opwachting niet zal maken op de Combine is toch wel een tegenvaller. De media maakt de ‘showcase’ voor NFL scouts ieder jaar groter en belangrijker, maar lang niet iedere collegespeler is voor de testweek te porren. Ook andere quarterbacks gaven al aan dat ze wellicht de Combine aan zich voorbij laten gaan.

Juist voor de quarterback schuilt er in de scoutingweek een gevaar. Analist Charlie Casserly probeerde het op ‘NFL AM’ uit te leggen:

“Dit is wat agents vertellen: ‘Je gooit niet naar je receivers, je hebt geen tijd om met de receivers die er staan te oefenen, dus je lijkt nooit zo goed als je eigenlijk bent.’ Dat is op zich waar, maar ik geef er niet om. Je mag de scouts, coaches en general managers toch wel een beetje credits geven voor hun intelligentie. Wij weten ook wel dat je niet naar je vaste receivers gooit. We willen gewoon een quarterback live zien gooien. De armsterkte en snelheid zien.”

Ondertussen daagde Manziel de Houston Texans, die de No. 1 overall keuze hebben, uit om hem te passeren. Waarschijnlijk een soort omgekeerde psychologie, aangezien de populaire quarterback maar al te graag in Texas wil blijven. Er kan nog veel gebeuren de komende weken. De Texans kunnen hun draftkeuze nog ruilen, en dan zou dat wel eens een deal met de Jacksonville Jaguars kunnen worden. De laatste jaren zo geplaagde franchise uit Florida krijgt het maar niet voor elkaar een goede franchise quarterback in te lijven en heeft de derde keuze komende draft. Saillant detail is dat de Jags in dezelfde divisie spelen als de Texans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen