Bills verrassen Packers, Panthers grijpen leiding NFC South

Door

Green Bay Packers v Buffalo Bills

De vroege wedstrijden in de NFL waren goed voor flink wat verschuivingen in de NFC Conference. De Green Bay Packers (10-4) konden op gelijke hoogte komen met de Arizona Cardinals (11-3), maar lieten zich verrassen door de Buffalo Bills (8-6). Ondertussen kent de NFC South, voorlopig, weer een nieuwe koploper in de Carolina Panthers (5-8-1), die als enige ploeg in de divisie niet verloren.

First down

De Buffalo Bills (8-6) zorgden voor de grootste verrassing van de avond. In eigen huis wist de ploeg de aanval van de Green Bay Packers (10-4) te neutraliseren, en zodoende met 21-13 te winnen van de ploeg die tot vandaag de #2 seed in de NFC had.

De statline voor Aaron Rodgers zag er niet mooi uit: 17-uit-42, geen touchdowns en twee interceptions. Daarnaast hielpen ook zijn receivers bepaald niet mee.

De Buffalo Bills, die dankzij de overwinning nog mogen hopen op de play-offs, blonken uit in special teams en defense. De eerste touchdown voor de Bills was dan ook een indrukwekkende punt return van Marcus Thigpen:

Ondertussen deed de offense van Buffalo net genoeg om het voordeel te behouden, en was het de verdediging die het karwei in de slotfase afmaakte met een safety op Aaron Rodgers:

De Buffalo Bills hadden na afloop een reden om alvast een feestje te vieren, want voor het eerst sinds 2004 zal de ploeg niet meer verliezen dan winnen. Daarnaast mag de defensie trots zijn op het feit dat zij nu voor de tweede week op rij (vorige week wist Peyton Manning geen touchdown te gooien tegen Buffalo) een goede quarterback weten te stoppen.

Third and long

* In eigen huis zijn de Atlanta Falcons (5-9) er niet in geslaagd om hun koppositie in de NFC South te beschermen. De ploeg kwam, net als vorige week tegen de Packers, net tekort en verloor ditmaal met 20-27 van de Pittsburgh Steelers (9-5). Le’Veon Bell kwam tot slechts 47 rushing yards (wel twee touchdowns) maar Ben Roethlisberger maakte dit meer dan goed met 360 passing yards. Daarnaast hielp ook de defensie een handje mee door in de eerste helft een pick-six te produceren ten koste van Matt Ryan (26-uit-37 voor 310 passing yards, twee touchdowns en één interception).

* Bij de Washington Redskins (3-11) was er de terugkeer van Robert Griffin III. De quarterback kwam het veld in nadat Colt McCoy al vroeg de strijd moest staken met een nekblessure. Toch verloren de Redskins weer, ditmaal waren het de New York Giants (5-9) die met 24-13 te sterk waren. Al was het vooral Odell Beckham Jr. die te sterk was, de sensationele rookie receiver was goed voor 12 catches, 143 receiving yards en drie touchdowns. Ondertussen liepen de frustraties hoog op bij de Redskins, nadat de ploeg in de eerste helft een mogelijke touchdown van het scorebord zag verdwijnen omdat de scheidsrechters in deze actie een fumble zagen:

En dit leidde tot heel veel onvrede aan de kant van Washington:

* Dankzij de nederlaag van Atlanta, zijn het nu de Carolina Panthers (5-8-1) die, voorlopig, aan de leiding gaan in de NFC South. Ondanks de afwezigheid van Cam Newton – die eerder deze week betrokken was bij een auto-ongeluk – wist de ploeg met Derek Anderson als quarterback met 19-17 te winnen van de Tampa Bay Buccaneers (2-11). Veel hoogtepunten kende de wedstrijd niet, opvallend was wel deze fan die direct besloot om zich te kleden naar een actuele situatie in Carolina:

Too soon…

Extra point

Steelers-cornerback William Gay had een pick-six…en ook een heel apart dansje:

Een mooi moment in New York. Robert Griffin III en Jay Gruden die, ondanks alle malaise, toch nog even kunnen lachen met elkaar:

Santana Moss werd na zijn tirade richting de scheidsrechter uit het veld gestuurd, maar het kostte de scheids wel wat moeite om de gele vlag uit zijn zak te gooien:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen