NHL Player Of The Week: Nicklas Backstrom

Door

Washington Capitals v Boston Bruins

Normaliter is Nicklas Backstrom van de Washington Capitals een center die zijn teamgenoten van assists voorziet met zijn spelinzicht en fijne handjes. Een zeer elegante speler om naar te kijken en bovendien één van de betere aanvallers in de NHL. Als persoon komt hij vrij bescheiden over (zowel op het ijs als in interviews) en laat hij het stelen van de show meestal over aan teamgenoot Ovechkin. Maar deze week vond hij het tijd om zelf even in de spotlights te staan en in plaats van te assisteren op doelpunten een keertje de rol van goaltjesdief te spelen. Met zijn recente prestaties heeft hij onze Player Of The Week award verdiend.

Hattrick en vijf punten tegen Tampa Bay
De Caps speelde afgelopen week tweemaal tegen de Tampa Bay Lightning, een team dat vooralsnog prima presteert en zelfs bovenaan staat in de Atlantic Division. Dat Washington beide wedstrijden wist te winnen mag dus knap genoemd worden. Dinsdag was de eerste ontmoeting en daarin deed Backstrom wat men van hem gewend is: assists leveren. Met twee ‘helpers’ leverde hij een belangrijke bijdrage aan een 5-3 zege. Wat men niet van hem gewend is, is doelpunten maken in grote getale. Gisteravond was dat dus wel het geval, de 27-jarige Zweed beleefde met zijn drie treffers tegen opnieuw de Lighting een memorabele avond (zijn team won die wedstrijd met 4-2). Backstrom sloot de week af met in totaal drie goals en twee assists, allen tegen het team van Steven Stamkos en co.

Bekijk Backstroms ‘hatty’ hieronder:

Week van de spelmakers, Letang is terug
Zoals in de allereerste editie van Player Of The Week waren er ook dit keer spelers die weliswaar de titel niet pakten, maar desalniettemin een ‘honorable mention’ verdienen voor hun spel. Backstrom zag veel van zijn ‘soortgenoten’ eveneens imponeren. Joe Thornton en Claude Giroux, andere befaamde spelmakers, strooiden met assists de afgelopen dagen. Beide heren lieten er maar liefst vijf noteren, Sharks captain Thornton voegde daar nog een doelpunt aan toe. Tot slot hebben we Kris Letang, de verdediger van Pittsburgh die vrijdagavond terugkeerde van een blessure en in twee wedstrijden gelijk maar even driemaal scoorde. ‘Attaboy Tanger!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen