Patriots vernederen Dolphins en pakken divisietitel

Door

Miami Dolphins v New England Patriots

De New England Patriots en de Indianapolis Colts pakten vanavond de titel in de AFC East en de AFC South na overwinningen op de Miami Dolphins en de Houston Texans. De Cincinnati Bengals hadden weinig moeite met Johnny Manziel’s Cleveland Browns en de Baltimore Ravens wonnen van de Jacksonville Jaguars. De Kansas City Chiefs versloegen de Oakland Raiders.

First Down

De New England Patriots (11-3) hebben het doorgaans redelijk lastig met de Miami Dolphins (7-7), maar dit keer niet. In Foxborough werd het maar liefst 41-13 voor de Patriots. De ploeg die in de seizoensopener de Patriots wist te verslaan, keek al gauw tegen een achterstand aan na een geblokte fieldgoal, die door Kyle Arrington werd teruggelopen voor een touchdown.

Met een fieldgoal van Caleb Sturgis zetten de Dolphins ook hun eerste punten op het bord, maar running back Shane Vereen breidde de voorsprong van de Patriots uit naar 14-3 met een 3-yard touchdown run. Vlak voor rust bleef Miami dankzij deze catch van Mike Wallace in het spoor van de Patriots. De receiver zette de stand op 14-13 in het voordeel van de thuisploeg.

Maar daarna ging het hard. De Patriots, met Tom Brady (287 yards, twee touchdowns, één interception) als aanvalsleider, scoorden er lustig op los met 24 unanswered points in het derde kwart. Een touchdown van LeGarrette Blount, een fieldgoal van Stephen Gostkowski en touchdowns van Julian Edelman en Rob Gronkowski hielpen de New England Patriots naar een onoverbrugbare 38-13 voorsprong op de Dolphins.

Een fieldgoal van Stephen Gostkowski zette de eindstand op 41-13 voor de Patriots, die daarmee voor de zesde keer achter elkaar de titel in de AFC East op hun naam konden schrijven.

Third and long

* De Indianapolis Colts (10-4) hadden moeite met de taaie defensie van de Houston Texans (7-7), maar wisten alsnog een 17-10 overwinning uit het vuur te slepen. De Texans profiteerden nog wel van deze interception van Andrew Luck, maar zagen het daarna snel bergafwaarts gaan.

Quarterback Ryan Fitzpatrick brak zijn been toen hij uit de pocket wilde komen en werd vervangen door de minder effectieve rookie Tom Savage. Hakeem Nick en Dwayne Allen scoorden allebei een touchdown voor de Colts en een fieldgoal van Adam Vinatieri zette de eindstand op het bord.

* De Kansas City Chiefs (8-6) hadden weinig moeite met de Oakland Raiders (2-12), waar ze eerder dit jaar nog van verloren. In het vertrouwde Arrowhead Stadium werd het 31-13 voor de ploeg van headcoach Andy Reid. De Raiders waren niet opgewassen tegen de Chiefs, die in het derde kwart een vroege voorsprong uitbouwden naar 31-6. De late touchdown van James Jones mocht daarom ook niet meer baten tegen de Chiefs.    

* Tegen de Cincinnati Bengals (9-4-1) kon de hype genaamd Johnny Manziel niks in brengen, waarmee het debuut van Johnny Football een debacle werd. De Cleveland Browns (7-7) verloren thuis met 30-0. Running back Jeremy Hill (148 yards, twee touchdowns) was een ware plaag voor Cleveland, dat uiterst stuurloos oogde. Johnny Manziel kon zijn basisplaats bij de Browns niet waarmaken met 93 total yards en twee interceptions.

* De Baltimore Ravens (9-5) hadden het heel even lastig met de Jacksonville Jaguars (2-12), maar wonnen uiteindelijk met 20-12. En net als bij de New England Patriots, werd ook hier als eerste gescoord door de special teams.

Pas na rust, toen de Jaguars met 12-10 aan kop gingen, sloegen de Ravens toe. Owen Daniels bracht redding door een 3-yard touchdownpass van Joe Flacco te vangen. Een fieldgoal van Justin Tucker was uiteindelijk genoeg voor de winst.

Extra Point

Mocking Manziel. De Bengals konden er geen genoeg van krijgen:

Jeremy Hill probeerde de dawg pound in te klimmen, maar faalde:

Tom Brady schijnt opeens te kunnen rennen:

Rookie De’Anthony Thomas doet, net als bij de Oregon Ducks, zijn ding:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen