Seahawks en Lions doen goede zaken, Broncos divisiekampioen

Door

460470894
De Denver Broncos hebben met succes hun divisietitel geprolongeerd en deden dat in een uitwedstrijd tegen divisiegenoot San Diego, die daarmee een gevoelig verlies leden in de strijd om een wildcard. De San Francisco 49ers hadden daar al weinig hoop meer op en met hun eigen nederlaag en de overwinning van de Detroit Lions kunnen ze de play-offs officieel niet meer bereiken. De Lions profiteerden optimaal van de nederlaag van Green Bay en staan nu eerste in de NFC North. De Jets wonnen een nietszeggend duel in Tennessee.

First down
Alle credits voor de Broncos, die op 11-3 kwamen en daarmee met nog twee wedstrijden te gaan zeker zijn van de overwinning in de AFC West. Zowel de Chargers als de Chiefs draaien ook een winning season, maar komen dus wederom niet in de buurt van de Broncos. Echt makkelijk ging het niet voor Denver en quarterback Peyton Manning moest de wedstrijd zelfs enige tijd verlaten met een blessure. Hij speelde verder een uitstekende wedstrijd met 14/20 voor 233 yards en één touchdown. Hij had, niet voor de eerste keer dit seizoen een goede hulp in tweedejaars running back C.J. Anderson die 85 yards noteerde. De Chargers kozen niet voor de weg over de grond. QB Philip Rivers gooide 24/41 voor 232 yards, één touchdown (op TE Antonio Gates), maar ook twee intercepties. Het zware programma van San Diego blijkt dus ook daadwerkelijk zwaar en het team valt nu buiten de boot met een 7th Seed. De Chargers moeten nu zelf volgende week in San Francisco winnen en hopen op een nederlaag van Baltimore, waarover het de tiebreaker bezit. Einduitslag: 22-10

De blessure van Manning (aan zijn dijbeen) ontstond na een block:

Van backup Brock Osweiler kunnen we het volgende filmpje weer uit de kast halen. Zijn reactie na de snelle terugkomst van Manning zal soortgelijk zijn geweest.

Third and long
De overwinning van de Seattle Seahawks in eigen huis op de San Francisco 49ers was door velen wel voorspeld. Toch duurde het tot na rust dat het krachtsverschil zich ook in de score uitte. Een teleurstellende 3-7 ruststand werd uiteindelijk vakkundig omgedraaid in een 17-7 overwinning en dus bleven de 49ers steken op één score. De aanval draait (bijna letterlijk) voor geen meter en de hoop op play-offs kan na vanavond definitief de prullenbak in. Ook Russell Wilson was door de lucht niet heel sterk, maar gooide in tegenstelling tot collega Kaepernick wél een touchdown. Zo werd het vooral een fysiek gevecht en geen galavoorstelling. De running game liep bij de thuisploeg ook net even iets beter, met Marshawn Lynch als aanvoerder die 91 yards en één rushing touchdown noteerde. De enige receiving TD kwam op naam van rookie Paul Richardson … hittin that #shmoney

De Detroit Lions hadden het in eigen huis ontzettend lastig met divisiegenoot Minnesota dat er alles aan deed om het team van quarterback Matthew Stafford een hak te zetten. Eerder op de zondag verloren de Packers in Buffalo, wat natuurlijk fijne info voor de Lions was. Ondanks het verschil op papier was het tot de laatste seconde spannend. Vikings QB Teddy Bridgewater gooide 31/41 voor 315 yards, één touchdown, maar ook twee intercepties. Toch liet hij wederom zien dat hij dit seizoen de meest opzienbarende rookie QB is. Zijn touchdown pass op receiver Greg Jennings en de rushing score van Matt Asiata bleken niet genoeg voor de overwinning. De Lions wonnen uiteindelijk dankzij drie rake field goals van Matt Prater met twee punten verschil en staan nu eerste in de NFC North, met net als de Packers een 10-4 record. Detroit bezit echter de tiebreaker en kan die behouden door volgende week in Chicago te winnen. Op 28 december volgt in Green Bay een allesbeslissende wedstrijd tegen de Packers. Einduitslag: 14-16

Extra Point
De Jets wonnen in een vreselijke wedstrijd van de Titans (16-11). Er ontstond een flinke ‘brawl’ na een smerige actie van een Titans lineman. Misselijkmakend eigenlijk.

Ook Russell Okung vertoonde een stukje onsportiviteit. Richting een trainer die hem juist wil helpen, maar hem moet vertellen dat hij waarschijnlijk niet meer kan terugkeren in de wedstrijd. Net zo schandalig.

Laten we vooral leuk eindigen. Zeer galant mr. Tate!

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Elzo 8 jaar ago

  Zonde dat de 49ers weer hebben verloren. Overigens was die catch van Lynch niet in deze match, Richardson had de 2e TD.

 2. Jurre 8 jaar ago

  GIF van Lynch is uit oudere confrontatie, dus heel andere wedstrijd. Beetje slordig.

 3. Klaas-Jan ter Veen 8 jaar ago

  Hoe ik dat nou heb kunnen doen… Heb de wedstrijd namelijk helemaal gezien. Om 02:00 uur ’s nachts is de scherpte er soms wat vanaf. Het is uiteraard aangepast Elzo en Jurre.

 4. Oebele Berend 8 jaar ago

  Beetje jammer dat de touchdown van de Seattle Seahawks kwam na een arbitrale dwaling (penalty call op een cleane hit van Moody op Russel Wilson) waardoor het een nieuwe first down werd i.p.v. een 4th down. Die beslissing nam het laatste beetje spanning wat er nog in de wedstrijd zat weg.

  Al met al draait de aanval dit seizoen voor geen meter bij de 49-ers terwijl er toch genoeg offensieve “wapens” zouden moeten zijn met Crabtree, Boldin, Davis, Gore, Hyde. Jammer, uithuilen, alle blessures weer laten genezen en volgend jaar maar weer vlammen.

 5. Klaas-Jan ter Veen 8 jaar ago

  Zo kregen de Jaguars gisteren ook een paar vlaggen tegen die hélémaal nergens op sloegen. Voor de 49ers was dit inderdaad vrij beslissend, al verdienden ze het op basis van de tweede helft ook niet. Het zag er even naar uit voor Hyde, maar hij zegt zelf waarschijnlijk volgende week weer te kunnen spelen. Niet dat het er dan nog toe doet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen