Bears verslaan 49ers na knappe comeback

Chicago Bears v San Francisco 49ers

De Chicago Bears hebben zondagnacht, tijdens Sunday Night Football, voor een verrassing gezorgd door de San Francisco 49ers in eigen huis te verslaan met 20-28. Hiermee verpesten de Bears het openingsfeestje van Levi’s Stadium, de nieuwe thuishaven van de Niners.

In de eerste helft hadden de Bears niks in te brengen tegen de geoliede machine uit San Francisco. Colin Kaepernick leidde zijn ploeg naar een 17-0 voorsprong, voordat Jay Cutler met een touchdownpass Brandon Marshall wist te bereiken en zodoende de ruststand op 17-7 wist te brengen.

Chicago’s defense
In het derde kwart werd het al duidelijk dat Chicago zijn zaakjes defensief beter voor mekaar had dan in de eerste helft. Een lange drive van Kaepernick leverde slechts een fieldgoal op en dat bleek de enige score in het derde kwart te zijn.

Cutler bracht aan het begin van het laatste kwart de spanning terug in de wedstrijd door wederom Marschall te vinden met een touchdownpass.

Fuller
Hierna wist rookie Kyle Fuller binnen enkele minuten de absolute hoofdrol op te eisen. Tweemaal wist hij een pass van Kaepernick te onderschepen en daarmee zijn ploeg in uitstekende scoringspositie te brengen.

Cutler profiteerde er vervolgens optimaal van door tweemaal een touchdownpass te gooien.

Binnen enkele minuten hadden de Bears een 20-14 achterstand omgedraaid in een 20-28 voorsprong. Dit bleek genoeg te zijn, want de Niners kwamen er niet meer aan te pas.

Na de opvallende nederlaag tegen Buffalo Bills op Soldier Field gedurende Week 1, hebben de Chicago Bears nu een 1-1 record. Hetzelfde geldt voor de San Francisco 49ers.

De Bears reizen volgende week af naar New Jersey, waar ze het opnemen tegen de New York Jets, die eerder op de avond onderuit gingen tegen de Green Bay Packers. De Niners gaan op bezoek bij de Arizona Cardinals.