TNF Preview: Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars

Door

Sinds vorige week zijn we officieel over de helft van het reguliere NFL seizoen, komende nacht wordt er alweer afgetrapt in de eerste wedstrijd van week 10. In deze Thursday Night Football matchup zijn het de Indianapolis Colts van Andrew Luck die het in Jacksonville op gaan nemen tegen Blaine Gabbert en zijn Jaguars.

Deze confrontatie tussen twee AFC South-rivalen is misschien niet het meest aansprekende affiche van speelweek 10, maar een saaie wedstrijd hoeft het allerminst te worden. De Colts doen het stukken beter dan menigeen voorafgaand aan het seizoen had ingeschat en vooral quarterback Andrew Luck zet een indrukwekkend rookie-seizoen neer. Jacksonville daarentegen lijkt de weg helemaal kwijt te zijn. Ze hebben een record van 1-7, maar interessant genoeg was die ene overwinning wel tegen de tegenstander van vanavond. In Indianapolis won Jax in week 3 met 22-17.

Jacksonville Jaguars
Jacksonville draait een teleurstellend seizoen. Er werd al zeven keer verloren en hoewel daar twee nederlagen in overtime bij zaten waren de meeste verliespartijen afgetekend met als dieptepunt de 41-3 oorwassing tegen de Chicago Bears.

Alle hoop in noord-Florida was gevestigd op Maurice Jones-Drew. De running back is één van de beste in de league en het initiatief had van hem moeten komen. Hij zit echter al een paar weken in de lappenmand, een zware tegenslag voor de formatie uit Jacksonville. Zonder de dreiging van MJD’s rushes moet Blaine Gabbert de bal door de lucht te spelen en hopen dat daar kansen liggen tegen de Colts.

Indianapolis Colts
De Indianapolis Colts draaien een prima seizoen. Met een 5-3 winning record doen ze het nu al stukken beter dan vorig seizoen, toen ze zonder de geblesseerde Peyton Manning met een 2-14 record eindigden. Hoewel verwacht werd dat dit jaar, met Luck, beter gepresteerd zou worden had niemand aan zien komen dat de #1 overall draft pick direct zo’n stempel op het seizoen zou drukken. De Colts zijn zelfs hard op weg zich middels een wild card voor de playoffs te kwalificeren.

Vanavond zal Luck op zoek gaan naar de vierde zege op rij. Als hij de vorm van de afgelopen wedstrijden meeneemt, is de kans groot dat de overwinning erin zit. Vorige week, tegen de Miami Dolphins, brak Luck het single game rookie-record van Cam Newton door 433 yards te gooien.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen:

Indianapolis Colts (-3) @ Jacksonville Jaguars (+3)
Zijn de Colts for real of niet? Als Luck en de zijnen de play-offs willen halen is dit een wedstrijd om dat te laten zien. De Jags zijn nog steeds zonder MJD en daarmee is de running game gehandicapt. Dat is jammer, aangezien de Colts juist daar te pakken zijn. Lucky Len gaat weer eens voor Luck. Colts -3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen