Eagles laten Josh Huff gaan

Door

Tennessee Titans v Philadelphia Eagles

Josh Huff is niet langer een Eagle. Nadat hij dinsdag door de politie werd gearresteerd op gronde van wapenbezit, het bezit van softdrugs en te snel rijden maakten de Eagles vandaag bekend niet met hem verder te willen.

Vuurwapen
Huff vindt zelf dat hij weinig verkeerd heeft gedaan. Wat betreft het bezit van een vuurwapen vroeg hij zich hardop af welke professionele sporter geen wapen heeft: ‘Ik heb een vrouw en een zoon die ik moet beschermen. Het is mijn primaire taak om hen en mijzelf te allen tijde te beschermen.’

Oregon
Huff werd door de Eagles gedraft in 2014. Als Oregon alumnus had toenmalig Eagles coach Chip Kelly een speciaal plekje op het roster voor hem over. Los van af en toe een explosieve play wist Huff nooit echt te imponeren.

Ironisch is dat Chip Kelly in zijn tijd als Eagles coach Jackson en McCoy van de hand deed omdat zij ‘een bepaalde persoonlijkheid’ zouden hebben. Dat nu uitgerekend de protegé van Kelly degene is die voor de bijl gaat, terwijl de andere heren voorbeeldige sportmannen zijn in Washington en Buffalo, is extra bitter voor Eagles-fans.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen