Today in Sports History – 1 augustus

Door

Op 1 augustus 1945 wordt Mel Ott de derde speler, na Babe Ruth en Jimmy Foxx, die de magische barriere van 500 home runs slecht. Ott, die zijn hele leven uitkwomt voor de New York Giants (van 1926 tot en met 1947, kortom liefst 21 jaar), slaat nummer 500 op een pitch van Boston Braves-werper Johnny Hutchings.

Peter Rose, de met afstand beste hitter in de geschiedenis van de Major League, doet eind jaren zeventig als eerste slagman een serieuze gooi om het ongenaakbaar geachte hitting streak record van Joe DiMaggio (56) te verbreken. Rose staat op 44, als zijn poging op 1 augustus 1978 strandt tegen de Atlanta Braves. Met minimaal een hit in vierenveertig wedstrijden achtereen, neemt Rose nu de gedeelde tweede plaats in, samen met Willie Keeler, die in 1897 ook al eens 44 duels op rij het eerste honk aantikte.

*

Op 1 augustus 2001 overlijdt Minnesota Vikings’ Korey Stringer aan de gevolgen van een zonnesteek. De linebacker werd een dag eerder onwel op het trainingsveld, op de heetste dag van het jaar in Minnesota (43 graden Celsius). Eenmaal in het ziekenhuis, heeft Stringer inmiddels een koorts van 43 graden. Verschillende organen stoppen met werken, en hij raakt buiten bewustzijn. Reanimatie mag niet meer baten.

Stringer, die te boek staat als de zwaartste NFL-speler ooit, weegt bij zijn overlijden dik 150 kilo. Hij was bezig af te vallen, en slikte daartoe Ephedra-pillen. De league komt na de dood van de Viking onmiddellijk tot een verbod op Ephedra.

Ook leuk om te lezen