Werper Tyler Skaggs (27) dood gevonden in hotelkamer

Door

De Los Angeles Angels hebben bekendgemaakt dat werper Tyler Skaggs dood in zijn hotelkamer in Texas is aangetroffen. De lefty is slechts 27 jaar geworden. Er wordt op dit moment niet uitgegaan van verdachte omstandigheden rondom de dood van de pitcher, zo heeft de politie van Southlake medegedeeld.

Tyler Skaggs werd in 2009 in de eerste ronde door de Los Angeles Angels gedraft. Een jaar later vertrok de linkshandige curveballspecialist alweer, toen hij in een trade naar de Arizona Diamondbacks werd gestuurd. In een achteraf één van de krommere trades van de laatste jaren stuurden de Angels Skaggs, Patrick Corbin, Joe Saunders en Rafael Rodriguez naar Arizona in ruil voor een op-leeftijd-rakende Dan Haren.

CURVEBALLSPECIALIST

Na een aantal jaar in Arizona’s Minor Leagues te hebben gepitcht, maakte Skaggs in 2012 zijn debuut in de Major Leagues. Hij wierp in 2012 en 2013 in totaal 58 innings voor de Snakes, voordat hij opnieuw zijn biezen moest pakken. Opvallend genoeg kwam de werper in een three-team-trade terug in California. Waar Skaggs opnieuw aan de Halo-organisatie werd toegevoegd, werd Hector Santiago van de White Sox naar de Angels gestuurd, Adam Eaton een White Sox en Mark Trumbo een Diamondback.

Skaggs pitchte vervolgens van 2014 tot en met een aantal dagen geleden voor de Angels. In 2015 stond hij een seizoen lang aan de kant met een zware blessure. Zijn carrière eindigt nu na 96 starts, 520 innings, 476 strikeouts en een 4.41 ERA. Zijn laatste optreden in de Major League was afgelopen zaterdag, 29 juni.

 

Later deze week meer op deze site over Tyler Skaggs. Voor nu wensen we zijn nabestaanden en de Angels veel sterkte toe.

Coverfoto: Jeff Curry-USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen