Postseason: Balfour Ragefest

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen

postmarco01 Postseason: Het belang van de skibril

Het succesverhaal van de Oakland A’s duurt maar voort. De sfeer in het Coloseum was afgelopen woensdag tegen de Texas Rangers fantastisch. Elke strike werd gevierd door de fans. In de negende inning gingen de supporters zelfs uit hun dak toen closer Grant Balfour de heuvel op kwam.

Closers worden begeleid door een entrance song. Mariano Rivera van de New York Yankees komt altijd op met Enter Sandman van Metellica. Brian Wilson van de San Francisco Giants met Jump Around van House of Pain. Balfour van de A’s doet daar niet voor onder. De fans vinden het geweldig!

Miguel Cabera is de eerste Triple Crown winnaar sinds 1967. De slugger van de Detroit Tigers eindigt het reguliere seizoen met een .330 slaggemiddelde, 44 homeruns en 139 binnen geslagen punten. De 29-jarige Cabrera volgt Carl Yastrzemski op van de Boston Red Sox.

Met een Triple Crown op zak en het feit dat de Detroit Tigers deelnemen aan de playoffs, is de kans groot dat Cabrera ook met de MVP Award aan de haal gaat. Mike Trout van de Los Angeles Angels verdient deze prijs ook, maar aan het eind van de rit wordt er toch gekeken of jouw team de playoffs heeft gehaald. Ach, de Rookie of the Year Award zal ook niet misstaan op de schoorsteenmantel in huize Trout.

Rick van den Hurk

Nederlander Rick van den Hurk kreeg de eer om in de negende inning te gooien voor de Pittsburgh Pirates in de laatste wedstrijd van het seizoen. Van den Hurk kreeg tegen de Atlanta Braves geen honkslag tegen en noteerde zelfs een strikeout. Hij maakte onder andere een uit op Andrelton Simmons.

Van den Hurk sloot hiermee een fantastisch seizoen af waarin hij in de Minors werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Indianapolis Indians. Hij keerde in september met wisselend succes terug op het hoogste niveau en hij hoopt volgende jaar een vaste plaats bij de Pirates af te dwingen.

Teddy wint Presidents Race

De vloek in Washington is eindelijk gebroken. Na 525 races wist president Teddy Roosevelt eindelijk als eerste over de streep te komen. De Nationals houden elke thuiswedstrijd een race tussen vier oud-presidenten George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson en Roosevelt. Teddy wint, Washington heeft het beste record, is dit wellicht een teken dat er in oktober iets moois staat te gebeuren?

Schema playoffs bekend

Helaas staat er vandaag geen beslissingswedstrijd op het programma. Aan de andere kant is een dag rust ook niet verkeerd. De duels in de playoffs zien er als volgt uit (de lagere seeds in de Division Series beginnen met twee thuiswedstrijden):

AL Wild Card Game Baltimore Orioles @ Texas Rangers
NL Wild Card Game St. Louis Cardinals @ Atlanta Braves
ALDS Game 1 Oakland Athletics @ Detroit Tigers
ALDS Game 1 New York Yankees @ Orioles/Rangers
NLDS Game 1 Cincinnati Reds @ San Francisco Giants
NLDS Game 1 Washington Nationals @ Cardinals/Braves

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen