Colorado Rapids pakt laatste wildcard MLS

De Colorado Rapids hebben vannacht ten koste van Columbus Crew het laatste halve finaleticket bemachtigt. In Colorado werd het 1-0 voor de thuisploeg. Omar Cummings was de matchwinnaar, hij bracht zijn ploeg kort voor rust op voorsprong. In de volgende ronde treffen de Rapids Sporting Kansas City.

Columbus Crew kon in het Dick’s Sportings Good Park geen aanspraak maken op de overwinning. Hoewel het spelbeeld redelijk in evenwicht was, kreeg de uitploeg nauwelijks uitgespeelde kansen. In de hele wedstrijd schoot Columbus slechts drie keer gericht op doel. De verdediging van Colorado had de aanvallers Mendoza, Gaven en Rogers volledig onder controle. Slechts de laatste wist in de 24e minuut een keer aan de aandacht te ontsnappen. Meer dan een kansje leverde dat niet op.

De aanval van Colorado Rapids was vannacht op dreef. In de veertigste minuut had Omar Cummings al een levensgrote kans. Verdediger Chad Marshall wist nog net het doel schoon te houden met een knappe redding met zijn been. Vijf minuten later was Colorado’s spits wel doeltreffend. Uit een pass van verdediger Kimura vanaf de achterlijn schoot Cummings voortreffelijk raak: 1-0. Het was voor de aanvalller het eerste doelpunt in de Amerikaanse play-offs.

Ook in de tweede helft had de thuisploeg de meeste kansen, maar twee levensgrote mogelijkheden waren niet besteed aan Mullan en Kandji. De mee opgekomen verdediger schoot de bal vanuit een vrije schietkans hoog over. Koud een minuut in het veld wist Kandji in de laatste secondes van de wedstrijd ook geen raad met een goede mogelijkheid. Via de buitenkant van de paal ging de bal naast.

Columbus Crew bracht halverwege de tweede helft nog drie verse krachten in het veld, maar ook zij konden het tij niet keren. Een doelpunt bleef uit voor de ploeg. Daardoor blijven de punten in Colorado. Het enige wapenfeit van de ploeg was een schot van grote afstand van Mendoza, dat spatte uiteen op de lat boven een kansloze keeper.

In de halve finales wachten nu twee wedstrijden tegen Sporting Kansas City voor de ploeg. De eerst staat zondag al op het programma. Dan speelt Colorado thuis, drie dagen later volgt de return in Kansas.