MLS Recap: De Rosario weer belangrijk voor DC United

Niet voor het eerst in zijn loopbaan nam Dwayne de Rosario zijn ploeg DC United bij de hand. Zijn openingstreffer was de aanzet tot een degelijke 4-2 overwinning op Chicago Fire. Het verschil tussen de teams – die beide afstevenen op de play-offs – op de ranglijst is nu slechts één puntje in het voordeel van Chicago.

Het beste nieuws voor de fans in het RFK Stadium was dat de voorwaartsen weer eens wisten te scoren. Lionard Pajoy en Long Tan hadden hun vizier de voorbije periode niet bepaald op scherp staan, maar tegen Chicago waren beide aanvallers trefzeker.

Chicago, met de Nederlander Sjerjil MacDonald binnen de lijnen, had weinig te vertellen tegen het niet in grootse vorm verkerende United. Na de openingstreffer van De Rosario (zijn 99e in de MLS) kwamen de bezoekers via Paladini nog wel even terug in de wedstrijd, maar de opleving was van korte duur. Het was Pajoy die snel na de gelijkmaker doeltreffend was. Brandon McDonald en Tan deden er na rust nog een schepje bovenop, Gonzalo Segares scoorde tegen.

Columbus Crew-FC Toronto 4-2
In Columbus, Ohio, was het Federico Higuain die tijdens zijn thuisdebuut aantoonde waarom hij de derde Designated Player in de historie van Columbus Crus is. Tegen het zwakke FC Toronto was hij betrokken bij beide treffer, waardoor de thuisploeg met 2-1 aan het langste eind trok. Bij de 1-0 van Eddie Gaven was de Argentijn de aangever, de 2-0 kwam op zijn eigen naam. Twintig minuten voor tijd deed Luis Silva nog iets terug namens de Canadezen.

Concacaf : CD FAS-Houston Dynamo 1-3
Houston Dynamo opende voor de Concacaf Champions League tegen CD FAS uit El Salvador. De Amerikaanse bezoekers waren met 1-3 te sterk. Drie rake kopballen waren FAS te machtig. Brian Ching, Cam Weaver en Je-Vaughn Watson hielpen Houston aan een comfortabele 3-0 voorsprong. Dat Jonathan Aguila na rust tegenscoorde, bracht de spanning niet meer terug. Volgende week staat de belangrijke ontmoeting CD Olimpia op het programma. De ploeg uit Honduras was in dezelfde poule ook al met 3-0 te sterk voor CD FAS.