Play-offs komen stap dichterbij voor Rangers

De New York Rangers leken niet helemaal bij de les tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Een goede tweede helft volstond echter voor een indrukwekkende inhaalrace en bijbehorende 5-3 overwinning op de Boston Bruins.

De Rangers leken in het begin van de wedstrijd niet te beseffen dat zij nog volop in de race zijn voor een play-offticket. Er werd de Bruins, die al verzekerd zijn van een plek in de nacompetitie, geen strobreed in de weg gelegd.

Dit resulteerde aan het einde van de eerste periode in twee doelpunten voor de bezoekers. Na een knappe pass van Johnny Boychuk kon Danielle Paille de puck in het lege doel schuiven voor de eerste treffer. Een kleine twee minuten later verdubbelde Nathan Horton de voorsprong via een bekeken wrist shot uit een rebound.

Nadat Chris Kelly de Bruins op een 0-3 voorsprong had gezet, leek de wedstrijd gespeeld want de Rangers schenen niet in staat om nog iets terug te doen. Het resultaat was dan ook veelvuldig boegeroep vanaf de tribunes.

Toch rechtten de mannen van coach John Tortorella hun rug en kwamen ze aan de hand van Vincent Prospal nog in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd. De center van de Rangers zorgde er met twee doelpunten namelijk voor dat zijn ploeg met een achterstand van slechts één doelpunt de tweede onderbreking in ging.

De 2-3 stand bleef lang staan in de derde periode, maar nadat Brandon Dubinsky na ruim zestien minuten de ploegen op gelijke hoogte had gebracht, nam de thuisploeg ook snel de voorsprong. Nog geen minuut na de gelijkmaker maakte Michael Sauer de ommekeer namelijk helemaal compleet door met enig fortuin de puck achter Boston-goalie Tim Thomas te werken.

In de laatste minuut besliste Derek Stepan (foto) de wedstrijd via een emptynetter.

Door deze overwinning staan de Rangers op plek zeven met een voorsprong van vier punten op de als negende geplaatste Carolina Hurricanes, die echter wel een wedstrijd minder hebben gespeeld.