Nobody Tucker wint NCAA Dunk Contest

Door

Voor wie niet in sprookjes gelooft… Dit is er een. Dit is het sprookje van Jacob Tucker, die graag mee wilde doen aan de NCAA Dunk Contest, en won.

Wat er zo ongelooflijk aan is?

Jacob Tucker is nog geen 1 meter 80 groot, da’s een. Twee: Tucker is blank, maar kan niettemin springen als de beste. Dunken kan-ie al vanaf zijn dertiende.

Tucker had echter nog een ander probleem. Zijn school. Tucker is student aan Illinois College, een Division III-school, en buiten Jacksonville IL maakt dat nou niet bepaald indruk.

Op aandrang van zijn vrienden besloot Tucker de organisatie van NCAA’s Dunk Contest niettemin te verzoeken of hij mocht deelnemen. Hij kreeg echter nul op request. ,,Division III-spelers hebben doorgaans niet voldoende aanzien om in aanmerking te komen voor een uitnodiging,” kreeg hij te horen.

Tucker was echter niet voor een gat te vangen. Hij liet een twee minuten durend filmpje van zichzelf maken, met daarop de meest onwaarschijnlijke dunks (check die 360 graden-tussen-de-benen-door slam), en zette dat op YouTube.

Zie hier het filmpje:

Binnen twee weken had het filmpje dik drie miljoen hits. Het gevolg was een Facebook-fanpage, waarop basketball-fans uit heel Amerika aandrongen om Tucker te laten deelnemen aan de Dunk Contest.

De druk werd uiteindelijk zo groot, dat Tucker een uitnodiging kreeg.

Afgelopen vrijdag was het zover. En Jacob Tucker kwam, zag en overwon. Tijdens zijn winnende dunk, die hem 49 punten opleverde, sprong hij over een ploeggenoot van 1 meter 80, pakte de bal uit diens handen, om te eindigen met een reverse slam.

,,Dit is ongelooflijk, alleen al omdat die anderen bijna allemaal Division I-spelers zijn,” stamelde Tucker. ,,Zij zijn gewend aan dit nationale podium, en voor hun school betekent deze dunkcompetitie eigenlijk niet eens zoveel. Maar om mijn school op dit podium te vertegenwoordigen, is een enorme eer.”

Zie hier zijn dunks tijdens de NCAA Dunk Contest.

Ook leuk om te lezen