Red Sox in historische marathonpartij langs Rays

Door

,,Ik ben erg trots op de jongens. Mijn kijk op de avond is dat we de Red Sox kunnen verslaan en dat weten ze”, zo verklaarde Tampa Bay Rays-manager Joe Maddon. Klein detail: na een uitputtingsslag die 16 innings duurde was het Boston die het lelijke Tropicana Field verliet met een 1-0 zege.

Niet eerder ging Tampa Bay zo diep. De 5 uur en 44 minuten die de spelers op het veld stonden in is de langste wedstrijd uit de geschiedenis van de ploeg uit Sint Petersburg. Daarnaast hield geen team de Red Sox zolang zonder run sinds de Saint Louis Browns op 14 juli 1916. Zij hielden dat 95 jaar terug zelfs 17 innings vol.

Het is ook niet voor niets dat B.J. Upton dit de ‘toughest loss of the season’ noemde.

Honkslagen waren haast onbetaalbaar in dit pitchersduel. Slechts acht hits wisten beide teams te produceren in bijna zes uur honkbal. De gevaarlijke slagploeg van de thuisploeg sloeg er maar drie.

De bezoekers waren goed voor vijf hits. Terwijl in de eerste twee duels van deze series honkslagen en runs vielen als rijpe appelen. Vrijdag wonnen de Rays met 9-6. Een dag later trokken de Bostoninas de stand gelijk: 5-9.

Josh Beckett keerde zondag terug op de heuvel voor de Red Sox. Vorige week moest hij de All Star Game nog aan zich voorbij laten gaan in verband met een zere knie. Met acht shutout innings, waarin hij één hit moest incasseren, geen enkele Ray een vrije loop gaf en er zes met een strikeout terug stuurde naar de dugout, kende hij een sterke rentree.

Beckett kende echter een geduchte tegenstander, want Jeff Niemann kon tippen aan de prestatie van zijn ‘conculega’. De Rays-pitcher gooide eveneens acht volledige innings, waarin hij 10 k’s registreerde, tweemaal vier-wijd en twee keer een hit toestond.

De enige speler die geen last had van deze drooglegging was Dustin Pedroia. De tweede honkman sloeg in z’n up net zoveel hits als de complete slagploeg van Joe Maddon’s equipe. Met zijn laatste aanvallende wapenfeit besliste de kleine honkballer de wedstrijd. Op zijn klap kon Josh Reddick veilig van 3 naar de thuisplaat.

,,Ik wilde gewoon naar huis. Ik denk dat iedereen dat wilde”, reageerde Pedroia droogjes zo iets voor 2 uur in de nacht. ,,We hebben de hele avond ons best gedaan om runs te bewerkstelligen, maar zij stonden geweldig te gooien. Dat deden wij ook. Dit was een fantastische wedstrijd. We zijn blij dat we gewonnen hebben.”

Kansen om dit potje eerder te beslissen waren er. Maar de Rays wisten in de negende en elfde inning met goede pitching en defense de nul op het bord te houden. En in de tiende plukte Reddick een verre kogel van Justin Ruggiano toch nog uit de lucht.

Overigens haalden Maddon en zijn bench coach Dave Martinez het einde van de wedstrijd niet. Umpire Chad Fairchild stuurde ze van het veld af in de elfde na te heftig protesteren.

Veel later klaarde closer Jonathan Papelbon het klusje voor de Red Sox. Met het uitgooien van deze marathonpartij, waarin 15 pitchers werden gebruikt, pakte hij zijn 21ste save.

Hoogtepunten van dit duel zie je hier.

Foto: wbur.org

2 Reacties
  1. Ivo242 12 jaar ago

    En dan vergeten we nog dat het glas van TF naar beneden kwam. zelfdestructie? Lelijk stadion? Ja en nee. De bak met roggen is natuurlijk wel erg mooi.

  2. PeterR 12 jaar ago

    Komt niet vaak voor dat ik het einde van een wedstrijd niet haal omdat ik moet gaan werken. Zat te kijken op ESPN America, maar moest om 7.00 uur de deur uit. Toen waren ze nog niet klaar 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen