Bartolo Colon gepakt op doping

Door

Bartolo ColonHet gaat lekker de laatste weken in de MLB. Nadat vorige week bekend werd dat Melky Cabrera was gepakt op het gebruik van doping valt nu de beurt aan Oakland Athletics righty Bartolo Colon. Beide spelers testten positief op testosteron.

De 39-jarige AL Cy Young Award winnaar van 2005 is nu vijftig wedstrijden geschorst, zonder dat hij betaald krijgt. Op z’n vroegst zien we hem volgend seizoen pas weer in actie.

Colon
De werper, die eerder voor de Cleveland Indians, Montreal Expos, Chicago White Sox, Los Angeles Angels, Boston Red Sox en New York Yankees speelde heeft dit jaar een ERA van 3,43 in 24 starts. Dat is beter dan de 3.48 ERA die hij in zijn Cy Young jaar bij de Angels had. Alleen in 2002 had hij verdeeld over de Indians en de Expos een beter ERA van 2.93. Al moet daar wel bij aangetekend worden dat pitching nu over het algemeen sterker is dan in die jaren.

Stamcelbehandeling
In 2010 onderging Colon een experimentele stamcelbehandeling op zijn schouder, waardoor hij in 2011 weer terug kon keren op het hoogste niveau bij de Yankees. Dit jaar is zijn eerste jaar in Oakland.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen