Coyotes ten koste van Blackhawks naar tweede ronde

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Phoenix Coyotes schreven vannacht geschiedenis; voor het eerst sinds de verhuizing van Winnipeg naar de woestijn in Arizona in 1996, plaatste de ploeg van coach Dave Tippett zich voor de tweede ronde van de Stanley Cup-playoffs. In de uitwedstrijd tegen de Chicago Blackhawks werd het 0-4 waardoor de serie met 4-2 werd gewonnen.

Mike Smith

Deze ruime overwinning geeft echter wel een vertekend beeld van de wedstrijd. Vooral in de eerste twee periode waren de ‘Hawks namelijk de bovenliggende partij, maar zij wisten geen gat te vinden in de muur die Coyotes-goalie Mike Smith tegen hen had opgeworpen. Smith heeft in het seizoen en in de eerdere wedstrijden in deze serie al laten zien waartoe hij in staat was en in Chicago was hij wederom fenomenaal. Door middel van 28 saves op evenzoveel schoten in de eerste veertig minuten hield hij zijn team persoonlijk op de been.

Geen overtime

Uiteindelijk viel de goal, zoals het wel vaker gaat in sport, onverwacht aan de andere kant. Halverwege de tweede periode was het namelijk Oliver Ekman-Larsson die de score opende voor de bezoekers. In de derde periode namen de Coyotes de controle over de wedstrijd over en deden zij wat de Blackhawks hadden nagelaten: scoren. In een tijdsbestek van ruime twaalf minuten vond Phoenix drie keer het net, waardoor er voor het eerst deze serie geen verlenging aan te pas hoefde te komen om een beslissing te forceren.

Highlights
Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks

Programma

Aangezien alle series in de Western Conference inmiddels zijn beslist, staan er voor vandaag geen wedstrijden meer op de het programma. Wanneer de duels in de tweede ronde (LA Kings – St. Louis Blues en Nashville Predators – Phoenix Coyotes) precies staan gepland, is vooralsnog niet bekend.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen