NBA: Power Rankings West (10)

Door

 

De NBA gaat om meer dan winnen en verliezen. Het gaat ook over status, aanzien, hot streaks, cold streaks, blessures… Al deze factoren spelen mee in de strijd om dat felbegeerde ticket voor de playoffs. Daarom houdt Sport Amerika wekelijks Power Rankings bij waarin de beste acht teams per conference onder de loep genomen worden. 

WESTERN CONFERENCE

Het door de lockout ingekorte maar zware seizoen 2011-2012 gaat zijn laatste week in en nog is de strijd om de laatste tickets voor de play-offs niet gestreden. Het is ondertussen vrij duidelijk welke teams we zullen terugzien in mei maar wat de matchups zullen zijn is verre van duidelijk. Er is nauwelijks een team dat zeker is van zijn plaats en het blijft daarom spannend tot op het einde!

1. (1)  San Antonio Spurs | 45-16

“What else is there to say?” De Spurs blijven gewoon gaan en gaan en gaan. Ook deze week werd er niet verloren en dat ondanks drie uitwedstrijden op vier. Er werd gewonnen in Oakland tegen de Warriors, in LA tegen de Lakers en in Sacramento tegen de Kings. Daarnaast werd thuis gewonnen van de Suns. De Spurs zijn het beste offensieve team van de NBA en scoorden deze week gemiddeld 116 punten per wedstrijd. Bovendien kunnen ze defensief hun mannetje staan. Dit team is klaar voor de play-offs.

2. (2) OKC Thunder | 45-17

De Thunder blijven, zo goed als kan, meegaan in het spoor van de Spurs. Ze wonnen deze week drie van hun vier wedstrijden. Er werd thuis gewonnen van de Kings, in Minnesota en in Phoenix. Daarnaast werd echter verloren in LA van de Clippers. De Thunder konden amper 77 punten scoren, een laagtepunt dit seizoen. De Thunder zijn nog steeds één van grootste titelfavorieten maar moeten zich een beetje herpakken met het oog op de play-offs.

3. (4) LA Clippers | 39-23

“The Clippers are balling!” Een aantal weken geleden kenden ze een klein dipje en werd er zelfs gesproken over een mogelijk ontslag van coach Vinny Del Negro. Sindsdien spelen de Clippers echter uitstekend basketball. Deze week werd er in drie wedstrijden geen enkele keer veloren. Er werd namelijk gewonnen in Denver, en thuis van de Warriors én de Thunder. De Clippers lijken dus op het perfecte moment de goede vorm te pakken te hebben.

4. (3) Memphis Grizzlies | 37-25

De Grizzlies blijven goed meedraaien aan de top van het Westen. Ze verloren deze week slechts één van hun vier wedstrijden, hoewel dat verlies vreselijk onnodig was. Er werd namelijk verloren in New Orleans van de Hornets. Daarnaast werd wel thuis gewonnen van diezelfde Hornets en de Jazz, en in Minnesota. De Grizzlies zijn een gevaarlijk team, een outsider waarmee iedereen wel rekening houdt maar toch altijd weer onderschat. Het team dat dit team tegenkomt in de eerste ronde is gewaarschuwd. Kijk maar naar de Spurs vorig jaar.

5. (6) LA Lakers | 40-23

De Lakers missen nog steeds superster Kobe Bryant maar dat lijkt weinig invloed te hebben op hun prestaties. Ze wonnen dan ook onder impuls van Andrew Bynum en Pau Gasol drie van hun vier wedstrijden. Er werd thuis gewonnen van de Nuggets en de Mavericks (na één verlenging), en in Oakland tegen de Warriors. Het enige verlies kwam er thuis tegen de Spurs maar dat is geen schande. De Lakers handhaven zich zonder hun beste speler en dat verdient een pluim. Bovendien kan Kobe op deze manier rusten voor de play-offs.

6. (7) Dallas Mavericks | 35-28

De Mavericks blijven wat hangen, iets dat eigenlijk hun hele seizoen typeert. Ze hadden een geweldige week kunnen hebben maar het ontbrak de verdedigende kampioenen aan dat kleine beetje geluk. Er werd twee keer gewonnen, in Portland en thuis tegen de Rockets, maar ook twee keer verloren. In LA waren de Lakers na één verlenging te sterk en in Utah waren de Jazz net iets beter na liefst drie verlengingen. De Mavericks zijn dus niet slecht bezig maar zullen in de play-offs toch moeten bewijzen wat ze echt waard zijn.

7. (8) Utah Jazz | 33-30

Het is verre van zeker dat de Jazz zullen deelnemen aan de play-offs. Maar gezien de resultaten van de laatste weken maken ze wel een grote kans op dat laatste ticket. De Jazz waren de week vreselijk gestart met een verlies in New Orleans tegen de Hornets en ook de volgende wedstrijd in Memphis tegen de Grizzlies werd verloren. Maar ze herpakten zich net op tijd met overwinningen thuis tegen de Mavericks en in Portland tegen de Blazers. De Jazz staan dus voor een belangrijke week en het wordt afwachten hoe ze om zullen gaan met de druk.

8. (NR) Phoenix Suns | 32-30

Na een week van afwezigheid komen de Suns opnieuw deze lijst binnen. Het is niet dat ze opeens zoveel beter spelen maar de Rockets kunnen geen wedstrijd meer winnen en dus maken de Suns opnieuw een kans op de play-offs. Deze week werd er twee keer gewonnen en twee keer verloren, gezien het programma een degelijke balans. Er werd gewonnen in Houston en thuis tegen de Blazers. Verloren werd er thuis tegen de Thunder en in San Antonio.

Uit de lijst: Houston Rockets

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen