Heat ontpopt zich als de Tyson van de NBA

Het verhaal van de Miami Heat begint zo zoetjes aan oud te worden. Een overdonderde start, vervolgens een massieve meltdown, gevolgd door Lebron James die de gelijkmakende driepunter mist.

Donderdagavond was het de Orlando Magic dat – met z’n op een na grootste comeback (24 punten) in de clubhistorie – profiteerde: 96-99.

De Heat roept herinneringen op aan bokser Mike Tyson. Grote naam, imposante gestalte, gedoodverfd favoriet, en in de aanvangsfase van z’n partijen maar al te vaak goed voor een knockout.

Maar wie er als Tyson’s tegenstander in slaagde om de eerste rondes op de been te blijven, had een goede kans op de overwinning. Vraag ’t Buster Douglas.

En vraag het de Chicago Bulls en de New York Knicks. Beide ploegen kwamen tegen de Heat in de eerste helft op grote achterstand te staan, maar beiden ploegen stonden aan het slot van de wedstrijd met de overwinningsvlag te zwaaien.

Donderdagavond was het in de American Airlines Arena niet anders.

De thuisploeg scoorde aan de hand van de James en Dwyane Wade voor de pauze liefst 63 punten, waar Orlando niet meer dan 45 tegenover kon stellen.

Het bleek niet voldoende voor de overwinning.

Bij Miami, waar nieuwbakken guard Mike Bibby nog geen stempel kon drukken, stokte na rust plotseling de productie, terwijl de Magic juist steeds beter het netje wist te vinden. Liefst vijf Magic-spelers, met Jason Richardson als topschutter (24), haalden de dubbele cijfers. Dwight Howard bleef steken op veertien punten, maar stelde daar wel achttien rebounds tegenover.

En LBJ? James was goed voor 29 punten, maar voor de derde opeenvolgende keer miste hij de driepunter die voor een verlenging had kunnen zorgen. En had hij niet juist voor Miami en z’n vriendjes gekozen omdat hij niet langer het beslissend schot wilde nemen?

Moet gezegd dat hij, op Wade (28 punten) na, maar weinig steun kreeg. Chris Bosh en rest van de Heat gaven opnieuw niet thuis. En kennelijk blijkt een Grote Twee niet voldoende om zelfs een voorsprong van 24 punten naar het einde te tillen.

Zie hier de samenvatting tussen de Magic en de Heat.