Knicks winnen tiende duel op rij

Door

Charlotte Bobcats v New York KnicksDe New York Knicks hebben hun winstreeks tegen naar de dubbele cijfers getild. In Atlanta werden de Hawks verslagen door een red hot Carmelo Anthony en de Knicks: 95-82.

De uiteindelijk afgetekende zege kwam tot stand in het vierde kwart. Met een kleine tien minuten te gaan was er een gelijke 72-72 stand. Daarna waren de Knicks, net als tegen de Heat een dag eerder, oppermachtig. New York gunde de thuisploeg slechts veertien punten in het laatste kwart en eindigde de wedstrijd met een 23-10 run.

Het is de eerste keer dat de Knicks een winstreeks neerzetten sinds 1994, toen Patrick Ewing zijn team naar vijftien opeenvolgende zeges leidde. Het is pas de zesde keer in de rijke historie van de ploeg uit de Big Apple dat een winstreeks van meer dan tien zeges of meer.

De aandacht ging weer volledig uit naar Carmelo Anthony, die na zijn vijftig punten tegen de Miami Heat nu ijzersterk speelde met veertig punten tegen de Hawks. Melo raakte 17 van zijn 27 schoten en is de eerste Knick sinds Ewing in het seizoen 1989-90 die in twee opeenvolgende duels veertig of meer punten scoort.

Ook leuk om te lezen