Golden State Warriors nog steeds ongeslagen

Golden State Warriors v Houston Rockets

In een strijd tussen twee teams, die bij aanvang van dit duel beide nog ongeslagen waren, trokken de Golden State Warriors aan het langste eind. De Houston Rockets moesten thuis hun eerste nederlaag van het seizoen incasseren en verloren met 98-87 van de ploeg uit Oakland.

Bij de Rockets ontbraken Dwight Howard (griep) en Terrence Jones (last van zijn rechterbeen), waardoor het de Warriors onder het bord een stuk makkelijker gemaakt werd. Andrew Bogut slaagde er mede hierdoor in om achttien rebounds te pakken. Ook Andre Iguodala profiteerde en scoorde het grootste gedeelte van zijn vijftien punten van dichtbij. Ook hielp het niet mee dat point guard Patrick Beverley niet deelnam aan de wedstrijd door een hamstring blessure. Hierdoor leek het soms of de controle miste bij de ploeg uit Houston.

Bij de Dubs was Stephen Curry de belangrijkste man. Curry tekende voor 34 punten (waarvan zes uit negen van de driepuntslijn), pakte tien rebounds en was ook nog eens goed voor vijf assists en vier steals. Klay Thompson moest al vroeg in de eerste helft plaatsnemen op de bank met drie fouten.

In diezelfde eerste helft wist de ploeg van Kevin Mchale veelvuldig de vrije worplijn te vinden, waardoor de Warriors het moeilijk hadden. Bij rust stonden de Rockets acht punten voor,

Hier kwam echter in het derde kwart snel verandering in. De Warriors schakelden verdedigend een tandje bij en Houston werd gedwongen van afstand te gaan schieten. Dit pakte zeer slecht uit. De Rockets schoten één op twaalf van de driepuntslijn in het derde kwart. Bij het eindsignaal kwam het totaal aantal driepuntspogingen van de Rockets uit op 42, waarvan er slechts tien het doel raakten.

Bij de Rockets was het James Harden met 22 punten die de lijst aanvoerde. Isaiah Canaan verving Patrick Beverley niet onverdienstelijk en scoorde 21 punten.

Tip-Off

De San Antonio Spurs hadden een zware thuiswedstrijd tegen de New Orleans Pelicans van Anthony Davis. De regerend kampioen speelde in camouflage jerseys vanwege Military Appreciation Night, maar wist de oorlog aan het einde van het vierde kwart niet te winnen en verloor daarmee de wedstrijd met 100-99.

Opmerkelijk in deze wedstrijd was dat Tyreke Evans (goed voor achttien punten) zowel aan het einde van het tweede als het derde kwart voor een buzzer beater zorgde.

Met Tony Parker en Tim Duncan op de bank leken de Spurs er in het vierde kwart toch met de winst vandoor te gaan. De score werd, met nog twaalf seconden op de klok, 99-98 in het voordeel van de Spurs. Danny Green bracht zijn team met drie vrije worpen op voorsprong, nadat hij laat in de schotklok door de voet van Eric Gordon geraakt werd bij een wanhoopspoging van de driepuntslijn.

Met nog 6.6 seconden op de klok was het echter Anthony Davis die de Pelicans weer op voorsprong bracht met een layup en hiermee de overwinning bezegelde.

Davis speelde weer geweldig en had 27 punten, elf rebounds, zes blocks en vier steals. Jrue Holiday had vijftien punten en elf assists. Bij de Spurs scoorde Tony Parker 28 punten. Manu Ginobili schoot er zeventien punten in en Danny Green’s inspanningen waren goed voor zestien punten. Tim Duncan deed wat Tim Duncan al jaren doet en zette een double-double op de statsheet (elf punten en tien rebounds).

Three Point Play

– J.J. Reddick wist eindelijk weer eens het net te vinden en scoorde dertig punten in een knappe 106-102 overwinning van de Los Angeles Clippers op de Portland Trailblazers. De Clippers gaven 62 punten weg in de eerste helft, maar wisten zich in het derde kwart toch te herpakken. Aan de hand van Blake Griffin (die ziek was), en Jamal Crawford werd de achterstand weggewerkt, waardoor de Clippers met een gelijke stand aan het vierde kwart begonnen.

In het vierde kwart ging het redelijk gelijk op. Tegen het einde van de wedstrijd schitterde de arbitrage door een aantal dubieuze non-calls, waaronder een duidelijke over the back foul van DeAndre Jordan, waardoor de Clippers de rebound konden pakken met nog zeven seconden op de klok. Hierdoor kreeg Jamal Crawford de bal en mocht hij de eindstand vanaf de vrije worplijn bepalen.

En o ja…Lob City is nog steeds een feit!

– De Memphis Grizzlies zijn niet langer ongeslagen. Tegen alle verwachtingen in waren het de Milwaukee Bucks die ervoor zorgden dat de eerste L aangetekend mocht worden. De Bucks wonnen de wedstrijd met 92-93.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand voor de club uit Memphis. Marc Gasol en zijn partner in crime onder het bord Zach Randolph deden waar ze goed in zijn.

Ook in het derde kwart leek alles nog in orde voor de Grizzlies. De Bucks scoorden echter de eerste zeven punten van het vierde kwart en wisten op één punt voorsprong te komen na twee rake vrij worpen van Antetokounmpo. Hierna was het de beurt aan Brandon Knight. Met twee punten achterstand en acht seconden op de klok kreeg Knight de bal. Hieronder is te zien wat hierna gebeurde.

– De Boston Celtics wisten de Chicago Bulls te verslaan met 106-101. Bij de Celtics scoorden zeven spelers in de dubbele cijfers, waaronder Evan Turner die door een aantal blessures eens mocht starten. Turner scoorde negentien punten. Kelly Olynyk schoot er achttien punten in en pakte ook nog eens elf rebounds. Jeff Green’s bijdrage leverde veertien punten op. Ook pakten de Celtics dertien rebounds meer dan de Bulls.

De eerste drie periodes waren de Celtics oppermachtig en leek een zwak ogend Chicago (nog steeds zonder Derrick Rose) er totaal niet aan te pas te komen.

In het vierde kwart was het Aaron Brooks die een telefooncel gevonden leek te hebben, om er vervolgens in Superman outfit uit te vliegen. Brooks wist eigenhandig de Bulls tot vier punten achterstand te brengen, waardoor de spanning terugkwam.

Uiteindelijk wisten de Celtics de voorsprong toch te behouden.