Love is ‘most improved player’

Door

In één seizoen ging Minnesota Timberwolves forward Kevin Love van zesde man naar All-Star en de leider in rebounds in de NBA. Dat was meer dan voldoende om de prijs voor most improved player te winnen. Dondermiddag krijgt de speler de award tijdens een persconferentie.

Love had een gemiddelde van 20,2 punten en leidde de NBA in rebounds met 15,2 per wedstrijd. Hij kreeg zijn eerste ticket voor de All-Stargame ondanks het feit dat hij speelt voor het team dat de slechtste papieren kan voorleggen in de NBA.

,,Het jaar dat hij heeft is ongelooflijk,” zei Chicago Bulls coach Tom Thibodeau. ,,Als je gemiddeld 20 punten en 15 rebounds hebt in deze competitie wil dat veel zeggen. Het zegt veel over de vooruitgang dat hij maakt, hij is een speler die hard speelt en traint en hij zal nog beter worden.”

Nadat hij zijn tweede seizoen eindigde als zesde man werkte Love hard in de zomer voor dit seizoen. Hij won een gouden medaille met Team USA tijdens het wereldkampioenschap in Turkije en deed mee aan harde trainingen met Derrick Rose en Russell Westbrook in een fitnesszaal in Los Angeles.

Love haalde een double-double in 53 opeenvolgende wedstrijden, de langste reeks sinds Elvin Hayes in 1973-1974 en werd ook de eerste spelers sinds Moses Malone die 30 punten en 30 rebounds had in één wedstrijd. Hij scoorde 31 punten en nam 31 rebounds in een wedstrijd tegen de New York Knicks in november.

Hij is het nieuwe gezicht van de Timberwolves, een ploeg die gezichtloos werd genoemd na het vertrek van Kevin Garnett naar de Boston Celtics in 2007.

Foto: thatsenuff.com

 

Ook leuk om te lezen